Gemeente Dinkelland


Afdeling PBC, team Communicatie

PERSBERICHT

Van: Birgit Boode
Datum: 16 januari 2006
Betreft:



MKB denekamp wil zich samen met de gemeente inzetten voor een betere uitstraling van winkelpanden in Denekamp

Op dinsdag 10 januari 2006 was er een speciale vergadering van MKB Denekamp. Tijdens deze bijeenkomst waren de heren Pals en Wiersema, centrummanagers in Denekamp, ook aanwezig. Tevens was Dhr. Smit, extern adviseur op architectonisch gebied van de gemeente Dinkelland en betrokken bij de herinrichting centrum Denekamp, aanwezig. Het centrale thema van deze bijeenkomst was de 'verticale inrichting' van winkelstraatjes als de Vledderstraat, Grotestraat en Brinkstraat. Begin november 2005 is ook al een dergelijke avond georganiseerd voor de ondernemers en pandeigenaren aan de Eurowerft.

Toelichting

Tijdens deze avond werd door de heer Smit een presentatie gegeven van voorbeelden van gevels, welke in sommige gevallen met eenvoudige aanpassingen heel mooi waren geworden. Ook kwamen gevels van winkelpanden in Denekamp aan de orde en werd er gesproken over manieren om deze te verbeteren.

Het doel is om de winkelpanden in Denekamp en daarmee het gehele centrum, meer uitstraling te geven door middel van een kwaliteitsimpuls aan de gevels. Maar niet alleen de gevels dragen bij aan een betere uitstraling van de winkelstraten. Ook bestrating speelt een belangrijke rol. In het kader van de herinrichting van het centrum van Denekamp, gaat de gemeente de bestrating in de woon- en winkelstraatjes aanpakken. Het doel is om de winkels en de bestrating één geheel te laten worden. MKB Denekamp, de centrummanagers en de gemeente Dinkelland hebben de ambitie om Denekamp beter op de kaart te zetten bij het winkelend publiek. En dit willen ze samen met de ondernemers oppakken. De gemeente Dinkelland biedt aan om met een klein aantal ondernemers te gaan praten over de mogelijkheden voor verbetering van hun gevel. De heer Smit zal hiervoor advies uitbrengen en eventueel een schetsplan maken. Met dit initiatief hoopt de gemeente de ondernemers een steuntje in de rug te bieden en als voorbeeld te dienen voor de andere ondernemers.

Een tweetal pandeigenaren en een tweetal ondernemers hebben zich s'avonds al aangemeld om eens vrijblijvend met de gemeente en dhr. Smit te praten over mogelijkheden van hun pand.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met team communicatie, Birgit Boode, telefoonnummer 0541-854 185 of b.boode@dinkelland.nl.


---- --