Tiscali

TISCALI.KIDS: BESCHERMD INTERNET EN E-MAIL VOOR KINDEREN

Tiscali introduceert compleet zelfstandige internetomgeving voor kinderen

van 2 tot 12 jaar

Utrecht, 16 januari 2006 - Tiscali, het Europese internetcommunicatiebedrijf, introduceert tiscali.kids. Met tiscali.kids kunnen kinderen van 2 tot 12 jaar zelfstandig gebruik maken van het internet zonder dat ouders zich zorgen hoeven te maken. Met tiscali.kids kunnen ouders zelf bepalen wat kinderen zien op internet en met wie er gemaild wordt. Tiscali.kids is speciaal ontworpen voor kinderen, begrijpelijk en aantrekkelijk vormgegeven, en aan te passen aan verschillende leeftijdsniveaus. Tiscali.kids is eenvoudig te installeren en kan een maand lang gratis en geheel vrijblijvend worden uitgeprobeerd.

Tiscali.kids speelt in op de behoefte van ouders om controle uit te oefenen op het surfgedrag van hun kind. Met tiscali.kids bepalen ouders vooraf welke internetpagina's bereikbaar zijn voor hun kinderen. Alleen de voorgeprogrammeerde websites zijn beschikbaar. De rest van het internet én de computer zijn via een wachtwoord volledig afgeschermd en ontoegankelijk voor het kind.

De websites die via tiscali.kids te zien zijn, zijn geselecteerd op basis van kindveilige criteria en afhankelijk van de leeftijd van het kind. Per leeftijdsgroep is er een uitgebreid aanbod aan websites in de categorieën rekenen, spelletjes, taal en informatief. Het aanbod is opgesplitst naar leeftijd: peuters, groep 1-2, groep 3-4, groep 5-6 en groep 7-8. Tiscali.kids wordt elke maand automatisch geüpdatet met nieuwe internetpagina's. Bovendien kunnen ouders zelf eenvoudig websites toevoegen aan de lijst van toegestane pagina's. Eén abonnement volstaat voor het hele gezin: ieder kind kan zijn eigen beschermde internetomgeving krijgen.

Kinderen kunnen via tiscali.kids ook beschermd e-mailen. Via een kindvriendelijk mailprogramma kunnen ouders e-mailadressen gemakkelijk toevoegen, wijzigen en verwijderen.

Tiscali.kids is eenvoudig te downloaden via www.tiscalikids.nl en bijzonder eenvoudig in het gebruik. Ook zonder internetabonnement van Tiscali kan tiscali.kids worden gebruikt. Om uit te proberen is tiscali.kids de eerste maand geheel vrijblijvend en gratis. Daarna kost deze nieuwe dienst van Tiscali ¤ 2,95 per maand. Bij afsluiten van een abonnement zijn de eerste twee maanden daarna ook nog eens gratis.

Voor meer informatie en aanmelden: www.tiscalikids.nl.