Politie Hollands Midden

Datum: 16 januari 2006

Katwijk Aanrijding na rijden door roodlicht De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding op zondag 15 januari, omstreeks 21.00 uur. Op de kruising van de Biltlaan met de Hoorneslaan, ontstond er tussen een fietsster en een automobilist een aanrijding. Een 35-jarige man uit Katwijk reed in zijn personenauto bij het groene licht het kruispunt op. Op dat moment stak ook de fietsster uit Katwijk (leeftijd onbekend) de kruising op. Zij is vermoedelijk door roodlicht gereden, zo blijkt uit de verklaringen van getuigen. De fietsster kwam ten val en is met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Noordwijkerhout Ramkraak kledingwinkel De politie is een onderzoek gestart maar een ramkraak die op maandag 16 januari, omstreeks 04.00 uur, plaatsvond op een kledingwinkel op het Marktplein. Omwonenden werden wakker van een klap en glasgerinkel waarna er een auto wegreed. Drie personen zouden er vervolgens in een rode auto vandoor zijn gegaan. De politie snelde toe en zocht de omgeving af naar de auto. De auto werd niet meer aangetroffen. Uit de winkel zijn een aantal spijkerbroeken weggenomen. De eigenaar van de winkel heeft aangifte gedaan.

Leiden Verkeersongeval De politie heeft op zondag 15 januari, omstreeks 17.15 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de kruising van de Burggravenlaan en de Roodenburgerstraat. Een automobilist, een 61-jarige man uit Brielle, reed vanuit de richting van de Lammenschans weg over de Burggravenlaan. Hij wilde linksaf de Roodenburgerstraat in rijden, maar verleende tijdens het afslaan geen voorrang aan een op dezelfde weg tegemoetkomende bromfietser. De 16-jarige bromfietser uit Leiden kwam ten val en is met letsel aan beide benen naar het Rijnland ziekenhuis uit Leiderdorp gebracht.

Leiden Geluidsoverlast zorgt voor vechtpartij De politie heeft op vrijdag 13 januari, omstreeks 22.00 uur, op de Antillenstraat twee groepen uit elkaar gehaald die met elkaar in een gevecht waren verwikkeld. De twee groepen maakten ruzie met elkaar vanwege geluidsoverlast die één groep had veroorzaakt. De andere groep was verhaal gaan halen waarbij een woordenwisseling ontstond dat uitliep op duw en trekwerk. Uiteindelijk zijn een aantal personen uit beide groepen gewond geraakt. Eén persoon heeft is aan zijn verwondingen behandeld in het ziekenhuis. De politie onderzoekt wie er aan de mishandelingen schuld heeft gehad.

Leiden Geweld op het Noordeinde Voor een uitgaansgelegenheid op het Noordeinde is op zaterdag 14 januari, omstreeks 03.35 uur, een vechtpartij ontstaan waarbij een 20-jarige man uit Leiden gewond is geraakt. De aanleiding van de vechtpartij is niet duidelijk. De 20-jarige man stond samen met een vriend voor de uitgaansgelegenheid, zij mochten niet meer naar binnen omdat het twee uur was geweest. Op een gegeven moment kwamen een aantal personen naar buiten stormen, waarbij de 20-jarige het moest bezuren. De politie trof een 27-jarige Leidenaar aan die de man in het gezicht sloeg. Beiden zijn door de politie uit elkaar gehaald en de 20-jarige man is vervolgens met een hoofdwond naar het LUMC gegaan. Later heeft de 20-jarige bij de politie aangifte gedaan. De 27-jarige werd ter plaatse aangehouden en is verhoord. Hij wist zich weinig van de vechtpartij te herinneren. Omstanders bemoeiden zich met de aanhouding van de man. Twee omstanders zijn aangehouden wegens het niet voldoen aan de vordering om weg te gaan. De twee, een 18-jarige man uit Oegstgeest en een 26-jarige Leidenaar zijn later op de dag weer in vrijheid gesteld.

Leiden Aanhoudingen na kapot trappen ruit Een bewoner aan de Haagweg belde op zondag 15 januari, omstreeks 01.20 uur, de politie omdat hij gezien had dat een aantal jongens op fietsen een ruit van een portiekwoning hadden ingetrapt. Aan de hand van het signalement kon de politie drie jongens aanhouden. De drie, twee van 17, en één van 16 jaar, allen afkomstig uit Leiden, werden op de Haagweg aangehouden. De ouders van de jongens werden ingelicht. Uiteindelijk blijkt één van de 17-jarige jongens de ruit in te hebben getrapt. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leiden Aanhouding na mishandeling Agenten hebben een 30-jarige Leidenaar aangehouden nadat hij een andere man, een 23-jarige eveneens uit Leiden, mishandeld had. De aanleiding was een langer lopend conflict, die op zondag 15 januari, omstreeks 02.40 uur, uit de hand was gelopen. Tussen de twee mannen was in een woning aan den Spaarnestraat een ruzie ontstaan waarna er duw- en trekwerk ontstond. De 23-jarige is later met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie. Het is echter nog niet duidelijk of hij ook schuld heeft aan de mishandeling. De politie heeft het in onderzoek en zal in de loop van de week nog meerdere getuigen horen.

Leiden Mishandeling na irritatie in het verkeer De politie heeft een 38-jarige man uit Leiden aangehouden. Op zondag 15 januari, omstreeks 14.30 uur, zat hij in een taxi. Een 26-jarige fietser reed voor de taxi en remde op een gegeven moment af. De taxi moest daardoor op de remmen. De passagier van de taxi, de 38-jarige Leidenaar, stapte uit de taxi en gaf de fietser een slag in zijn gezicht. Een getuige belde de politie en schreef het kenteken van de taxi op. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie. De politie stelde een onderzoek in naar de verdachte. De verdachte meldde zich echter later op de dag bij het politiebureau. Hij gaf aan dat hij de man geslagen zou hebben, omdat hij een gevaarlijke situatie in het verkeer had veroorzaakt. De politie maakt tegen de verdachte proces-verbaal op.

Alphen aan den Rijn Mishandeling De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 15-jarige Alphenaar. De jongen zat vrijdagavond, 13 januari, in een eetgelegenheid aan de Castellumstraat toen een andere jongen, die buiten stond, hem langdurig aankeek. De jongen liep diverse keren de zaak in en uit waarbij er steeds een woordenwisseling met de Alphenaar ontstond. Op een gegeven ogenblik sloeg de onbekende jongen de Alphenaar in het gezicht waardoor hij van zijn stoel viel.

Alphen aan den Rijn Snelheidscontroles De politie heeft tussen 9 en 13 januari diverse snelheidscontroles gehouden op de Eikenlaan, de Hoorn, de Lijsterlaan, de Van Foreestlaan en de Conradstraat. Van de 4284 passanten waren er 654 bestuurders in overtreding. De hoogstgemeten snelheid was 95 km/u op de Hoorn. De maximum snelheid op deze wegen is 50 km/u.

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen De politie heeft zaterdagavond, 14 januari, twee Alphenaren van 15 en 16 jaar aangehouden. De twee werden door agenten betrapt toen zij net over een bouwhek van een woning ter hoogte van de Swaenswijkburg/ Raadhuisstraat klommen. De jongens zouden volgens een melder deel uitmaken van een groepje van zes jongeren. De twee kregen een bekeuring voor het zich bevinden op verboden terrein.

Alphen aan den Rijn Poging beroving De politie stelt een onderzoek in naar een poging beroving op zaterdag 14 januari. Een 77-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn liep, tussen 20.00 en 20.15 uur, op de Raadhuisstraat in de richting van het park Rijnstroom. Ter hoogte van de Firma Baks werd zij van achteren gepasseerd door twee jongens op een fiets. Deze kwamen vanuit het centrum. De jongen die achterop de fiets zat gaf een schop tegen de tas van de vrouw en probeerde de tas vast te pakken. Doordat de vrouw de tas stevig vasthield en hard begon te schreeuwen om de aandacht van mogelijke omstanders te trekken fietsten de twee jongens hard door in de richting van de Swaenswijkburg. De politie stelt een nader onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Met name wil zij spreken met een man die, toen de vrouw gilde, in de richting van de vrouw en de jongens heeft gekeken. De man stond ter hoogte van de supermarkt Hoogvliet. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie, team centrum of via het politienummer 0900 - 8844.

Alphen aan den Rijn Inbraak in woningen Zaterdag 14 januari werd er ingebroken in een woning aan de Rosmolen en in een woning aan de Papiermolen. Men is de woningen binnen gekomen door een raam te forceren. Uit de woningen werden onder andere sieraden, mobiele telefoons en geld weggenomen. Zondag 15 januari werd ingebroken in een woning aan de Lokhorst. Ook hier wist men binnen te komen door een raam open te breken. Er werden onder andere geld en sieraden weggenomen. Bij een woning aan de Thorbeckestraat is het gebleven bij een poging inbraak. Vermoedelijk heeft men tussen vrijdagmiddag 13 januari en zaterdag 14 januari, in de ochtend, geprobeerd in te breken.

Alphen aan den Rijn Verdachte van bedrijfsinbraak aangehouden De politie heeft in de nacht van zondag 15 op maandag 16 januari een 17-jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van bedrijfsinbraak. De politie kreeg omstreeks maandag 16 januari, omstreeks 01.30 uur, de melding dat er mogelijk werd ingebroken bij een belwinkel op de Ridderhof. Terwijl agenten ter plaatse waren werd geritsel gehoord in de bosjes tegenover het pand. Na een zoektocht en een afzetting van de omgeving werd de verdachte aangehouden. Volgens een getuige had de verdachte kort daarvoor handschoenen onder een auto gegooid. In de bosjes werden enkele computers aangetroffen. De politie vermoedt dat meerdere personen bij de inbraak betrokken zijn. Zij doet nader onderzoek. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met het politieteam Ridderveld of via het politienummer 0900 - 8844.

Bodegraven Amazone valt van paard

Tijdens een rit is een 40-jarige vrouw uit Bodegraven op de Boerderijweg van haar paard gevallen. De vrouw is voor onderzoek en vermoedelijk een hersenschudding overgebracht naar het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden. Het paard dat er vandoor ging over de Broekveldselaan in de richting van De Rijn kon daar weer gevangen worden.

Bergambacht Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Tussenlanen. De inbraak vond plaats op zaterdag 14 januari tussen 15.30 en 18.45 uur. Een ruit van de woning werd ingegooid waarna geluidsapparatuur werd gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Haastrecht Inbrekers overlopen

Twee nog onbekende mannen zijn vrijdag 13 januari, rond 19.25 uur, betrapt toen zij bezig waren om in te breken in een woning aan de Dunantstraat. Een buurtbewoner hoorde geluiden, keek over de schutting en zag de twee rommelen bij een deur. Nadat ze zich ontdekt wisten, renden ze weg in de richting van het Jaagpad en de Haastrechtse brug. De politie ging onmiddellijk op zoek naar de inbrekers maar wist ze niet te achterhalen. De politie zet het onderzoek voort.

Gouda Inbraak in woningen

De politie doet onderzoek naar een viertal inbraken in woningen. Op zaterdag 14 januari ontdekte een bewoner van een woning aan de Middenmolenlaan bij thuiskomst dat een nog onbekende jongen probeerde de woning in te komen. Na zijn ontdekking rende de jongen weg. Een geslaagde inbraak vond wel plaats in een woning aan het Ravelplein. Deze inbraak vond eveneens plaats op zaterdag en moet zijn gepleegd tussen 14.30 en 20.30 uur. Bij de inbraak zijn een plasmascherm, een twintuner, een digitale camera en cd's gestolen. Op zondag 15 januari, rond 01.40 uur, werden de bewoners van een woning aan de Johannes Poststraat wakker door gestommel in de woning. Toen zij poolshoogte gingen nemen zagen ze twee jongens wegrennen. Even later kwam een derde jongen uit een kamer en rende ook weg. Van de woning was het slot van de voordeur geforceerd. Rond dezelfde tijd vond een inbraak plaats in een woning aan de Houtenstraat. Bij die inbraak werden mobiele telefoons, paspoorten, rijbewijs en bankpassen gestolen.

Gouda Verdachte van belediging en bedreiging aangehouden De politie heeft vrijdag 13 januari een 32-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van belediging en bedreiging van twee vrouwen en op verdenking van mishandeling van een man. De vrouwen waren op dinsdag 3 januari 's morgens, onafhankelijk van elkaar, door een onbekende man aangesproken waarna hij hen bedreigde en daarbij ook de vrouwen vastpakte. Een van de vrouwen, een 19-jarige fietsster uit Gouda werd, omstreeks 09.50 uur, op de Van Bergen IJzendoornpark door de man op een fiets klemgereden en bij haar sjaal vastgepakt. Zij wist op een gegeven moment vrij te komen en is naar de politie gegaan. De andere vrouw meldde zich korte tijd later ook met een dergelijk verhaal op het politiebureau. Pas toen er een vrouw langs kwam fietsen heeft de man haar losgelaten en is hij er lopend vandoor gegaan. De politie heeft in het onderzoek nog een melding van een vrouw en een mishandeling van een man opgenomen. De man werd op 11 januari eveneens in het Van Bergen IJzendoornpark door een fietsende man vastgepakt, terwijl hij lopend was, en een eindje meegesleurd. De politie heeft op vrijdagmorgen in het Van Bergen IJzendoornpark en omgeving uitgekeken naar de man. Op basis van het signalement kon hij worden aangehouden. De verdachte wordt maandag 16 januari voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Het is mogelijk dat de man meerdere personen heeft lastig gevallen. De politie vraagt hen, wanneer zij dit nog niet gedaan hebben, aangifte te doen bij de politie. De slachtoffers kunnen, wanneer zij dit willen, aangemeld worden bij Slachtofferhulp.

Waddinxveen Aanrijding met doorrijden Een 59-jarige Waddinxvener veroorzaakte op zaterdag 14 januari een aanrijding op de Kerkweg-oost, waarna hij in eerste instantie doorreed. Vervolgens parkeerde hij zijn auto verderop op de Kerkweg-oost maar reed daar weer schade aan een ander geparkeerd voertuig. Nadat de politie ter plaatse kwam bleek deze bestuurder niet meer in het bezit van een rijbewijs te zijn. Voor de diverse overtredingen wordt proces-verbaal opgemaakt tegen de man.

Waddinxveen Getuigen gezocht van vernielingen tijdens nieuwjaarsnacht

De politie Waddinxveen is op zoek naar getuigen, die iets kunnen vertellen over vernielingen tijdens de Nieuwjaarsnacht op en rond het parkeerterrein van het zwembad aan de Sniepweg. In de loop van de nacht is daar een vreugdevuur aangelegd, waarbij diverse zaken uit de directe omgeving zijn weggehaald en verbrand. Bij de voetbalvereniging Waddinxveen werden o.a. kranten gestolen uit een krantenhok, vanaf een sportterrein werd een aanhanger ontvreemd en een houten schutting van het aan het parkeerterrein gelegen garagebedrijf werd gesloopt. De politie wil graag in contact komen met mensen, die iets kunnen vertellen over de samenstelling en activiteiten van de groep, die verantwoordelijk is voor het vreugdevuur. Getuigen kunnen zich vervoegen aan het bureau aan de Limaweg of bellen met 0900-8844. Er kan evt. ook gebeld worden met "Meld Misdaad Anoniem" tel. 0800-7000

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --