Ingezonden persbericht


Websense benoemt Gene Hodges tot President en Chief Executive Officer

John Carrington blijft actief als voorzitter van de raad van bestuur

Hillegom, 16 januari 2006 - Websense, Inc. (Nasdaq: WBSN), leverancier van employee internet management-oplossingen, heeft Gene Hodges benoemd tot President en Chief Executive Officer. Hij volgt John Carrington op, die vanaf mei 1999 de rol van CEO vervulde. Hodges gaat invulling geven aan de toekomstige bedrijfsstrategie van Websense en is verantwoordelijk voor alle lopende activiteiten van de onderneming. Naar verwachting wordt Hodges eind januari ook benoemd tot lid van de raad van bestuur van Websense.

"Bij Websense kan ik mijn kennis en ervaring op het vlak van beveiligingssoftware uitstekend toepassen", zegt Hodges. "Hoewel ik niet op zoek was naar een nieuwe baan, kon ik onmogelijk voorbijgaan aan de functie van CEO bij Websense. Dit bedrijf heeft alle kenmerken van een succesvolle groeionderneming: een omvangrijk en groeiend klantenbestand, een grote naamsbekendheid, vernieuwende producten, unieke technologie, activiteiten in opkomende markten, sterke partnerships en een solide balans. Door de introductie van versie 6 van Websense Enterprise en nieuwe initiatieven op het gebied van telewerken en draadloze technologie kan Websense zijn sterke groei prima voortzetten."

In zijn vorige functie was Hodges President van McAfee, een grote speler in beveiligingssoftware. Hij was daar verantwoordelijk voor technologische ontwikkeling, strategie en uitvoering, en voor sales en marketing van de McAfee-businessunits over de gehele wereld. Onder zijn leiding realiseerde McAfee een aanzienlijke groei en winstverbetering. Het bedrijf verwierf een sterke positie op technologiegebied in belangrijke groeimarkten en benutte de mogelijkheden van het kanaal optimaal. McAfee heeft met hoogwaardige producten die bedrijven en particulieren beschermen tegen malware en aanvallen door hackers, een sterk merk opgebouwd.

Hodges vervulde ook functies buiten de sector van de beveiligingssoftware. Zo was hij Vice-President Marketing bij een nieuw opgericht bedrijf in draadloze gegevensoverdracht. Ook was hij verantwoordelijk voor de automatisering bij Digital Equipment Company. Hodges behaalde een Master of Arts-titel aan het Haverford College in Pennsylvania, waar hij cum laude afstudeerde. Ook volgde hij het Harvard Advanced Management Program voor topmanagers.

###

Over Websense
Websense, Inc. (Nasdaq: WBSN) ontwikkelt en levert Employee Internet Management-oplossingen. Met deze software kunnen bedrijven hun ICT-middelen optimaal benutten en de schadelijke neveneffecten van het gebruik van internet, zoals Instant Messaging, Peer-to-Peer en spyware, voorkomen. Door het beleid voor internetgebruik bij de gateway, op het netwerk en op de desktop te beheren en te monitoren, verbeteren de Websense-oplossingen de productiviteit en de beveiliging. Bovendien worden ICT-middelen optimaal ingezet en neemt de juridische aansprakelijkheid af. Websense ondersteunt wereldwijd meer dan 25.000 klanten met in totaal meer dan 20 miljoen werkplekken.

Ingezonden persbericht