Politie Drenthe

Maandagmorgen

Assen, 16-01-2006

Woning brandt uit

VALTHERMOND De brandweer van Tweede Exloërmond, Borger en Emmen hebben zondagavond hun handen vol gehad aan de brand in een leegstaande boerderij aan het Noorderdiep. Tegen halftwaalf werd de brand gemeld door een voorbijganger. Het bleek dat de gasleiding lekte. De politie heeft er voor gezorgd dat de toeschouwers op ruime afstand bleven. Door Essent is de gasleiding afgesloten. Het bluswerk heeft de hele nacht geduurd. (06-105001)

Licht letsel na ongeval

DE PUNT- Een 19-jarige man uit Groningen is maandagmorgen in alle vroegte met lichte verwondingen naar het Martiniziekenhuis in Groningen gebracht. De man zat als bijrijder naast de 19-jarige bestuurder eveneens uit Groningen. Beiden waren op de terugweg van een bezoek aan een discotheek in Duistland. De bestuurder is licht in slaap gevallen. De auto reed op de vangrail af, de bijrijder heeft geprobeerd om te corrigeren. De auto kwam met de voorzijde in de sloot terecht. Door omstanders werd eerste hulp verleend. De auto werd afgesleept. (056-104987)

Uit tegen de boom
KLAZIENAVEEN De politie heeft geassisteerd na een ongeval op de Dordsedijk zondagavond. Twee broers (18 en 19 jaar uit Klazienaveen) raakten met de auto in de slip en kwamen tegen de boom tot stilstand. De 19-jarige bestuurder verklaarde hij net na de cicade slipte. De man is naar het Scheperziekenhuis overgebracht. Ter plekke bleek er olie op de weg lag. Het wegdek werd door Rijkswaterstaat schoongemaakt en er werd zout gestrooid tegen de gladheid. (06-104992)

Brandweer knipt dak van auto
EMMEN Zondagavond tegen twaalf uur kreeg de politie melding van een ongeval op de Emmerweg. De brandweer heeft het dak van de auto moeten knippen om twee broers uit Emmen te kunnen bevrijden. Beiden waren aanspreekbaar en zijn met onbekend letsel naar het Scheperziekenhuis gebracht. De twee kwamen en uit de richting van de Rondweg en reden over de Emmerweg. De auto raakte in de slip. De 19- jarige bestuurder kon niet voorkomen dat de auto tegen een boom botste. (06-105009)

Politie onderzoekt auto inbraken
DWINGELOO Bij de politie is zondag twee keer aangifte gedaan van inbraak in een auto. Een auto stond geparkeerd op de parkeerplaats van het Planetron aan de Drift. De ruit is er uitgeslagen en een tas is meegenomen. De tas werd later teruggevonden langs de weg van het Planetron naar Lhee. In een auto die geparkeerd stond op de parkeerplaats bij het zwembad aan het Anserpad werd vermoedelijk tussen 14.50 en 16.00 uur ingebroken. De buit een gsm. De politie stelt een onderzoek in. Mogelijk hebben passanten iets bijzonders gezien. U kunt contact opnemen met de politie via 0900-8844 (06-104948/979)

Verdachte mishandeling aangehouden
ERICA De politie heeft zondagmiddag een 36-jarige man uit Erica aangehouden voor mishandeling/huiselijk geweld. De vrouw meldde bij de politie dat haar ex man haar had mishandeld. De politie onderzoekt de zaak. (05-104953)

Politie onderzoekt brand
KLAZIENAVEEN - De technische recherche van de politie gaat onderzoeken wat de oorzaak is van de brand in een schuur aan het Ambacht. Zondagmorgen tegen tien uur werd gemeld dat de schuur in brand stond. Het ging om een grote brand. De brandweer heeft een gedeelte afgezet omdat er asbest vrijkwam bij de brand. (06-104893)

Dana Kragten verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218.