Gemeente Apeldoorn

Koninklijke Onderscheiding voor ds. L.W.G. Blokhuis

Ds. L.W.G. Blokhuis (76) ontvangt zondag 15 januari 2006 uit handen van de burgemeester van Epe, de heer drs. L. Eland de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurt tijdens de viering van zijn 50-jarig jubileum als predikant.

De heer Blokhuis was vanaf 1956 predikant in vijf verschillende plaatsen en is sinds 1993 met emeritaat. Daarnaast is hij vanaf 1977 voorzitter van de Stichting Nederlands Gereformeerd Seminarie en docent in de vakken symboliek, algemene kerkgeschiedenis en kerkrecht. Het Nederlands Gereformeerd Seminarie is een predikantenopleiding in Amersfoort, primair bedoeld voor de Nederlands Gereformeerde Kerken.

Van 1977 tot 1985 was de heer Blokhuis voorzitter van de Raad van Toezicht en Advies van de Evangelische Hogeschool in Amersfoort. Tevens houdt hij lezingen door het hele land, bijvoorbeeld voor de stichting Christenen voor Israël en voor de vereniging Het Zoeklicht, die zich bezighoudt met bijbelonderzoek. De heer Blokhuis gaf lange tijd godsdienstlessen en pastorale ondersteuning in de Nederlands Gereformeerde Kerk in Apeldoorn.

In overleg is afgesproken dat burgemeester L. Eland, een naast familielid van ds. Blokhuis de onderscheiding uitreikt. Dit gebeurt in de Nederlands Gereformeerde Kerk in Wapenveld.

Voor het laatst bijgewerkt op: 13-jan-2006 12:19