Gemeente Bernheze


Bijdrage voor sportvereniging Prinses Irene Nistelrode

Het college van burgemeester en wethouders stelt aan de raad voor R.K.S.V. Prinses Irene uit Nistelrode een bijdrage toe te kennen voor de renovatie van de kleedaccommodatie. De renovatie wordt gevolgd door privatisering. Eerder was ruim 135.000 euro beschikbaar gesteld. Inmiddels is na technisch advies, gebleken dat dit bedrag niet voldoende is. Daarom willen burgemeester en wethouders de bijdrage vaststellen op 230.000 euro.
Nieuwe kleedkamers
Het college stelt de raad ook voor om gelijktijdig met de renovatiebijdrage een bedrag van 53.000 euro beschikbaar te stellen voor de bouw van twee extra kleedlokalen. Het huidige aantal kleedkamers is niet meer voldoende voor het aantal leden van de vereniging. Op deze manier kunnen de werkzaamheden efficiënt gecombineerd worden uitgevoerd.

Sportklimaat
De gemeente vindt een gezond sportklimaat belangrijk in Bernheze. Dan is het belangrijk dat er voor goede, functionele en veilige accommodaties wordt gezorgd. De huidige kleedaccommodaties van R.K.S.V. Prinses Irene voldoet niet meer aan deze criteria.

Privatisering
Waar mogelijk worden alle buitensportaccommodaties in Bernheze overdragen aan de verenigingen. Dit zonder achterstallig onderhoud. Als de renovatie en de uitbreiding met twee kleedlokalen achter de rug zijn, zal R.K.S.V Prinses Irene zelf eigenaar worden van het sportcomplex.