Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Nieuwe database vergemakkelijkt het zoeken naar jurisprudentie over handicaps en chronische ziekten
---

Sinds kort beschikt het Juridisch Steunpunt van de CG-Raad over een jurisprudentiedatabase met uitspraken van rechterlijke instanties en adviescolleges. De uitspraken hebben betrekking op wetgeving waar chronisch zieken en gehandicapten mee te maken hebben.

Het Juridisch Steunpunt van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland (CG-Raad) biedt leden van CG-Raad-lidorganisaties de mogelijkheid om aan te kloppen met vragen en problemen die te maken hebben met rechten en wetten.
De juridische database is gemaakt voor iedereen die behoefte heeft aan ondersteunend juridisch materiaal, bijvoorbeeld om de functie van (vrijwillig) belangenbehartiger beter uit te kunnen voeren.

De voordelen van de database zijn:


* eenvoudig en snel zoeken op thema

* de essentie van een uitspraak is gemakkelijk te vinden via samenvattingen van alle uitspraken

* geen onnodig zoekwerk, door direct aansluitende links.

De database omvat op dit moment ruim 100 rechterlijke uitspraken en uitspraken van rechtscolleges op het gebied van onder meer zorg, onderwijs, mobiliteit, gelijke behandeling, belasting en arbeid. De database wordt regelmatig bijgewerkt en aangevuld met actuele uitspraken. De database is bereikbaar via de website van het Juridisch Steunpunt: www.juridischsteunpunt.nl.

---