Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 januari 2006

Graffiti

Politie rondt graffiti-onderzoek af, 14 jongeren gehoord

Almelo
Naar aanleiding van klachten over overlast van jongeren in de wijk Ossenkoppelerhoek is de politie in Almelo medio november vorig jaar een onderzoek gestart naar overlastgevende jongeren. Het onderzoek leidde tot 14 jeugdige verdachten in de leeftijd van 12 tot 15 jaar. Zij hebben in de periode oktober tot halverwege november meerdere vernielingen aangericht. De vernielingen bestaan uit het aanbrengen van graffiti op diverse panden en objecten. Scholen en gebouwen in met name de wijken Ossenkoppelerhoek, Beekluspark, Kerkelanden en Leemslagenbrug moesten het ontgelden. Ook het politiebureau aan het Vincent van Goghplein was doelwit van de graffitispuiters.

De politie heeft de jongeren op uitnodiging gehoord maar, gezien de jonge leeftijd van de verdachten, niet aangehouden. Ze hebben bekend de vernielingen te hebben gepleegd. Een deel van de jongeren gaven aan geïnspireerd te zijn door de film 'Blood in Blood out'. Dit is een film over Amerikaanse bendes die elkaar uitdagen om dingen te doen, waaronder het aanbrengen van graffiti op muren en objecten.

Vier verdachten zijn doorverwezen naar bureau Halt, één verdachte komt in aanmerking voor een taakstraf via het Openbaar Ministerie en negen verdachten zijn aangemeld voor casusoverleg. Dit houdt in dat er per persoon bekeken wordt of men naar justitie doorverwezen wordt of dat er een Halttraject moet worden gevolgd. (05-139721)

Rijden onder invloed

Verdachte rijdt wederom onder invloed; auto in beslag genomen

Denekamp

Op zondag 15 januari omstreeks 17.40 uur werd op de Johanninksweg in Denekamp een 47 jarige automobilist uit Denekamp door de politie aangehouden. De man reed wederom onder invloed van alcohol en werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De auto van de Denekamper werd in beslag genomen. Aan het bureau weigerde de 47 jarige mee te werken aan een ademanalysetest. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed, het rijden tijdens ontzegging en het weigeren mee te werken aan het onderzoek. Op dit moment is nog niet bekend wat er met de auto van verdachte gaat gebeuren. (06-006621)

Bedreiging

Man bedreigt twee vrouwen met mes

Enschede

Op zondag 15 januari omstreeks 22.00 uur vond in een woning aan de Dinkelstraat in Enschede een bedreiging met een mes plaats. De twee bewoonsters, een 35 jarige en een 23 jarige vrouw, werden door een ex-vriend van een van beiden woordelijk bedreigd waarbij de verdachte een mes gebruikte. Tevens werd een ruit ingeslagen. De verdachte, een 45 jarige man uit Enschede, kon later op de avond door de politie worden aangehouden. De vrouwen hebben inmiddels aangifte van bedreiging gedaan. (06-006666)

Inbreker aangehouden

Door oplettende getuige kan de politie inbreker aanhouden

Almelo

Op zondag 15 januari omstreeks 16.00 uur werd een inbraak gemeld op een bouwterrein aan de Jan Steenstraat in Almelo. De inmiddels gearriveerde politieagenten troffen in eerste instantie geen verdachte situatie aan. Na een tweede melding van een oplettende getuige die een jongeman op het bouwterrein zag lopen kon een 17 jarige man uit Almelo worden aangehouden. Onderzoek wees uit dat op het terrein een bouwcaravan was opengebroken. De politie onderzoekt de zaak. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld. (06-006603)

Verkeersongeval met letsel

Auto rijdt tegen boom; slachtoffer gewond overgebracht naar het ziekenhuis

Daarle

Op zondag 15 januari omstreeks 23.10 uur vond een aanrijding plaats op de Esweg in Daarle. Een 35 jarige automobilist uit Den Ham reed op de Esweg en verloor door nog onbekende oorzaak de controle over zijn voertuig. De auto reed de berm in en kwam tegen een boom tot stilstand. Het slachtoffer moest door de brandweer worden bevrijd en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Niet bekend is of de 35 jarige onder invloed verkeerde van alcohol. (06-006674)

Snelheidsovertreding

Snelheidsduivel wordt door de politie aangehouden; rijbewijs ingevorderd

Rijssen

Op zondag 15 januari omstreeks 16.55 uur zagen politieagenten een auto met hoge snelheid rijden op de A1 ter hoogte van de afslag Markelo. De bestuurder, een 44 jarige man uit Almelo, reed met een snelheid die tussen de 160 en 179 km per uur lag. De maximum snelheid werd met meer dan 50 km overschreden. De verdachte kon even later door de politie worden staande gehouden. Het rijbewijs van de 44 jarige Almeloër werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. (06-006606)

Rijden onder invloed

Automobilist belandt in sloot, auto vliegt in brand

Westerhaar-Vriezenveensewijk

Omstreeks 18.45 uur op vrijdag 13 januari werd een brandend voertuig gemeld aan de Hoofdweg. Ter plaatse werd een voertuig dwars op de weg aangetroffen waarvan de motorkap in brand stond. Deze werd door de brandweer geblust. De bestuurder bleek een 19 jarige automobilist uit Vroomshoop. Uit getuigenverklaringen bleek dat de hij enkele inhaalmanoeuvres had uitgevoerd waarna hij de macht over het stuur verloor en met hoge snelheid in een droge sloot van circa 2 meter diep belandde. Na circa 27 meter is hij weer uit de sloot gelanceerd en kwam dwars op de rijbaan tot stilstand waarna de auto vlam vatte. De 19-jarige had een alcoholpromillage van ruim 0,7. Hij is na verhoor met een proces verbaal heengezonden. (06-006007)

Sonja Eerhard en Marita van Loon: 053-4555588


---- --