Ingezonden persbericht


Intermec introduceert de IV7 Gen 2 RFID vorkheftruck reader

Nijmegen, 16 januari 2006 - Intermec Technologies, leverancier van totaaloplossingen voor supply chain management, introduceert de IV7 RFID reader: de eerste EPC global Generation 2 (Gen 2) RFID vehicle mount reader. De IV7 is ontworpen voor seriële verbinding met de Intermec CV60 vehicle mount computer. Beide zijn ontworpen voor industriëel gebruik en hebben IP65 ratings. De CV60, die dient als locale host voor de IV7, biedt ongeëvenaarde netwerkbeheer- en beveiligingsopties.

De IV7 kan meerdere air interface protocollen uitlezen, zelfs als er sprake is van verschillende tags, waaronder EPC UHF Generation 2 (Gen 2), ISO 18000 6-B en EPC Class 1.

Vaste poort-readers zijn in staat om pallet- en verpakkingsgegevens te lezen, maar de goederen met een tag moeten dan naar de reader toe worden gebracht. Ondernemingen hebben vaak de flexibiliteit nodig om RFID-tags te lezen in bepaalde locaties waar zich niet een vaste reader bevindt. De IV7 is ideaal voor picking toepassingen en biedt niet alleen de flexibiliteit van "read where you need", maar biedt ook een kostenvoordeel ten opzichte van poort- uitleessystemen wanneer het aantal poorten aanzienlijk groter is dan het aantal vorkheftrucks.

De CV60 kan de IV7 aansturen en is uitgerust met een tag-sensing antenne om RFID-tags te scannen wanneer een pallet wordt opgepakt. De IV7 registreert niet alleen wat de locatie is waar een pallet wordt opgepakt, maar ook welke deuren zijn gepasseerd, de route die de vorkheftruck heeft afgelegd en waar de pallet geplaatst wordt.

De draadloze verbinding van de CV60, gecombineerd met de snelle uitleescapaciteit van de IV7, betekent dat warehouse management systemen automatisch bijgewerkt worden met de locatiestatus terwijl de vorkheftruck zich door de zones met tags beweegt, en gegevens over de locatie wanneer een pallet is geplaatst of opgepikt.

De IV7 kan op iedere plek op het voertuig worden gemonteerd binnen 3,5 meter van de accu of andere energiebron. De communicatie naar de CV60 gaat via een RS232 kabelverbinding.

Noot voor de pers: beeldmateriaal van de IV7 is beschikbaar via www.intermec.nl, www.intermec.be en www.pridepr.nl