Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe Labs biedt toegang tot de nieuwste technologieën

Via de nieuwe website kunnen klanten en ontwikkelaars in een vroeg staduim toegang krijgen tot de nieuwste generatie Adobe-software

Amsterdam, 16 januari 2006 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) introduceert Adobe Labs, gebaseerd op de bestaande en succesvolle Macromedia Labs. Adobe Labs biedt zijn netwerk van ontwikkelaars en klanten een blik op de nieuwste generatie producten en technologieën.

De Labs-website is oorspronkelijk in oktober 2005 gelanceerd door Macromedia. Adobe Labs biedt ontwikkelaars en technologiefans de unieke mogelijkheid om de nieuwste Adobe innovaties, technologieën en producten te ervaren, evalueren en informatie te delen nog voor ze op de markt komen. Dit geeft Adobe het voordeel dat ze belangrijke informatie uit de markt ontvangt en producten aan kan passen voor deze worden uitgebracht. Eerder deze week is er al een update van de Flash® Pro 8-software beschikbaar gesteld op Adobe Labs, http://labs.adobe.com. Deze software biedt de mogelijkheid om mobiele apparaten te voorzien van Flash Lite(TM) 2-software. Daarnaast zijn ook de Alpha-versie van de Flex(TM)-productreeks en Flash Player 8.5 online geplaatst. Deze aanpak wordt de komende tijd verder uitgebreid waardoor meer Alpha- en Bèta-versies van nieuwe software beschikbaar gesteld worden. Sinds de eerste Labs-introductie in september hebben ontwikkelaars hun suggesties, verzoeken voor de toekomst en vragen geplaatst op een publieke forum.

"De feedback die we van onze ontwikkelaars en klanten ontvangen is van essentieel belang om indrukwekkende producten te kunnen leveren", zegt Kevin Lynch, senior vice president and chief software architect bij Adobe. "Adobe Labs moedigt klanten en ontwikkelaars aan om al in een vroeg stadium van de productontwikkelcyclus betrokken te worden. Het biedt de mogelijkheid om snel toegang te krijgen tot de nieuwste technologieën en helpt ons uiteindelijk betere producten te ontwikkelen."

De technologieën die op Adobe Labs te vinden zijn bestaan uit nieuwe producten die zich in een vroeg ontwikkelstadium bevinden, toolkits, individuele componenten en interessante ideeën van het Adobe engineering team. Afhankelijk van de informatie van klanten en ontwikkelaars en de mogelijkheden in de markt kunnen de technologieën van Adobe Labs op verschillende manieren geïmplementeerd worden. Het kunnen nieuwe producten worden, onderdeel worden van bestaande producten of als een informatiebron dienen.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Een PDF van het persbericht vindt u hier:
http://www.adobe.nl/aboutadobe/pressroom/pr/jan2006/Adobe_Labs_NL_1.pdf

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com.

###

© 2006 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, Flash, Flash Lite, and Flex are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com