Wageningen Universiteit

Persbericht Wageningen Universiteit en Researchcentrum, nr. 002, 15 januari 2006

T.a.v. redactie Personalia.

AALT DIJKHUIZEN BENOEMD TOT ADVISEUR CHINESE PROVINCIE FUJIAN

De gouverneur van de Chinese provincie Fujian heeft dr. Aalt Dijkhuizen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen Universiteit en Researchcentrum, benoemd tot adviseur wetenschap en technologie, speciaal gericht op het gebied van food en agribusiness. Met zijn benoeming wordt Dijkhuizen lid van het internationale adviesorgaan voor innovatie van het provinciebestuur van Fujian. Het adviesorgaan bestaat uit zeven leden en omvat de diverse sectoren van de economie.

De provincie Fujian is een van de meer welvarende provincies in het zuidoosten van China en heeft sterke handelsbetrekkingen met het nabijgelegen Taiwan. Fujian heeft een oppervlakte van meer dan 120.000 vierkante kilometer (drie keer Nederland) en telt bijna 35 miljoen inwoners. Belangrijkste sectoren in de food en agribusiness van Fujian zijn bloemen en fruit.

Tevens is Wageningen UR op basis van haar internationale reputatie uitgekozen om Fujian verder te helpen de productiviteit en kwaliteit van de productie op het gebied van voeding en agribusiness te verbeteren via zowel onderzoek als opleiding en training van (jonge) mensen. Daarbij zal worden ingezet op de meest moderne technologieën, waaronder genomics en biotechnologie. De benoeming van Dijkhuizen en het samenwerkingsverband met Wageningen UR zijn aangegaan voor een periode van vijf jaar.