Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

16 januari 2006

Lievelde - Aangehouden na valse melding bij 112

De politie heeft op zondagavond (15-01) een 14-jarige jongen uit Harreveld aangehouden. De knaap had vanuit de trein Zutphen - Winterswijk 112 gebeld met de mededeling dat er een steekpartij had plaatsgevonden waarbij één persoon gewond was geraakt. De politie ging snel ter plaatse waar al snel bleek dat het om een valse melding ging. Even later kon de verdachte worden aangehouden. Na een indringend gesprek verklaarde de dader niet in de gaten te hebben gehad welke consequenties een valse melding zou hebben. De politie maakt een proces-verbaal op.

Gaanderen - Automobilist gewond

Een 34-jarige automobilist uit Gaanderen reed op zondag (15-01) rond 12.05 uur vanaf een parkeerplaats de Rijksweg op en verleende daarbij geen voorrang aan een auto, bestuurd door een 19-jarige plaatsgenoot die van links naderde. De 19-jarige man werd met gekneusde ribben per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto waren total loss.

Ulft - Auto tegen woning

Een 18-jarige automobilist uit Ulft verloor op maandag (15-01) rond 04.40 uur de macht over het stuur op de Dr. Arienstraat en kwam tot stilstand tegen de gevel van een woning. De bestuurder raakte licht gewond aan zijn hoofd maar zijn auto was total loss. De hoogte van de schade aan de gevel is niet bekend.

Ulft - Drankrijder

Een 41-jarige automobilist uit Gendringen bleek bij een politiecontrole op maandag (16-01) rond 02.35 uur op de Staringstraat onder invloed van alcohol. De man blies 0,68 promille. De politie maakte proces-verbaal op.

Team Verkeershandhaving

Het team verkeershandhaving heeft op vrijdagavond (13-01) een 25-jarige man uit Diepenveen staande gehouden op de Nettelhosterweg in Geesteren. De man reed 120 km/u op een weg waar de limiet 80 km/u is. Tevens gaf de radardetectordetector van de politie aan de man een radardetector in zijn auto had. Het team heeft deze in beslag genomen en de man ontvangt binnenkort een boete thuis.

Zondagmiddag (15-01) heeft het team verkeershandhaving een beginnend bestuurder van 21 jaar uit Groningen staande gehouden op de Groenloseweg in Ruurlo. Hij reed namelijk 158 km/u, terwijl de toegestane snelheid 80 km/u was. Het team heeft zijn rijbewijs ingevorderd en een proces-verbaal wordt opgemaakt. Beginnende bestuurders zijn bestuurders aan wie na 30-3-2002 voor het eerst een rijbewijs is afgegeven. Gedurende die periode worden bepaalde overtredingen waaronder snelheid en alcohol geregistreerd en krijgen daarvoor strafpunten. Bij een bepaald aantal strafpunten wordt hen het rijbewijs ontnomen. EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --