Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Inbraak in hotel, verdachten later aangehouden

Publicatiedatum: 16-1-2006 12:04:43

Zevenaar - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag drie verdachten kunnen aanhouden na een inbraak in een Zevenaars hotel. Een beveiligingsmedewerker had kort voor de inbraak een auto onder verdachte omstandigheden bij het hotel zien wegrijden. Kort daarop ging het inbraakalarm bij het hotel af. De beveiliger had het kenteken van de auto aan de politie doorgegeven. Vervolgens werd samen met de politie de buurt afgezocht maar de wagen bleef spoorloos. Omdat de auto volgens de kentekengegevens in Ede thuis hoorde werd de politie daar ook ingelicht. Later die nacht zagen Edese agenten de bewuste auto rijden en hielden de inzittenden aan. Het gaat om drie mannen uit Ede van 20, 23 en 27 jaar. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten. Door de eigenaar van het hotel werd aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

West-Veluwe Vallei

---

Edenaren opgepakt na bedrijfsinbraak

Publicatiedatum: 16-1-2006 11:59:13

Ede - Drie Edenaren van 20, 23 en 27 jaar zijn in de nacht van zondag op maandag door de politie in hun woonplaats aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij een bedrijfsinbraak in Zevenaar. Door een getuige was rond kwart over twee gezien dat het trio in een auto wegreed kort nadat er in een pand in Zevenaar was ingebroken. Edese agenten vatten daarop post en zagen later in de nacht op de Dr. W. Dreeslaan de bewuste auto rijden. De drie inzittenden werden daarop aangehouden en zijn voor nader onderzoek ingesloten (zie ook het persbericht onder het district Rivierenland).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijmegenaar aangehouden na lastig vallen vrouw

Publicatiedatum: 16-1-2006 11:58:13

Wolfheze - De politie heeft zondagavond een 51-jarige man uit Nijmegen in zijn woning aangehouden op verdenking van ondermeer poging tot wederrechtelijke vrijheidsbeneming. De man zou eerder op de dag een 24-jarige vrouw uit Wolfheze hebben lastig gevallen en geprobeerd hebben haar tegen haar wil mee te nemen. De twee waren wel bekenden van elkaar. De aanleiding tot het voorval moet dan ook gezocht worden in de relationele sfeer. Een getuige kon voorkomen dat de man de vrouw meenam. Het slachtoffer heeft later aangifte gedaan bij de politie. Die besloot de man aan te houden. Hij bleek inmiddels weer terug naar huis te zijn gegaan en werd in zijn woning aangetroffen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gezin verdacht van flessentrekkerij

Publicatiedatum: 16-1-2006 11:56:57

Barneveld - De politie van Barneveld heeft zondagavond in een restaurant in het centrum een gezin uit Houten aangehouden op verdenking van flessentrekkerij. Het gezin, bestaande uit twee vrouwen van 17 en 26 jaar, twee minderjarige kinderen en een 46-jarige man, zou volgens de restauranthouder voor ruim 200 euro hebben gegeten en gedronken. Toen het op betalen aankwam bleek men geen geld bij zich te hebben. Volgens de restauranthouder was de 49-jarige man eerst de zaak binnen gekomen om de rekening te voldoen van zijn broer, die al eerder in de zaak was geweest en ook niet betaald zou hebben. Vanwege een dreigend conflict waarschuwde de eigenaar van de zaak daarop de politie. Die besloot het gezin mee te nemen naar het politiebureau. De 26-jarige moeder en de minderjarige kinderen zijn echter meteen weer vrijgelaten. De 17-jarige vrouw en de 46-jarige man zijn later na verhoor ook vrijgelaten. De politie maakt proces-verbaal op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Geen overtredingen bij alcoholcontrole

Publicatiedatum: 16-1-2006 11:56:20

Wolfheze - Bij een alcoholcontrole op de Wolfhezerweg, tussen Oosterbeek en Wolfheze, heeft het verkeershandhavingsteam van de politie zondag geen overtreders kunnen betrappen. Tussen 19.00 en 22.00 uur werden ruim 170 auto's aan de kant gezet en moesten de bestuurders een blaastest ondergaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---