Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 16 januari

* AUTOINBREKER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-TARWEWIJK- Een 43-jarige Rotterdammer werd maandagochtend rond vijf uur aangehouden op verdenking van inbraak in een auto aan de Blankenburgstraat.
Een oplettende burger zag dat de Rotterdammer met zijn bovenlijf in de auto hing en in een dashboardkastje aan het rommelen was. Hierop heeft hij de Rotterdammer vastgehouden en geclaxonneerd om de aandacht te trekken. Een buurtbewoner heeft toen de politie gebeld, waarop de Rotterdammer werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* EERSTE GERICHTE ALCOHOLCONTROLES BIJ SPORTKANTINES

SCHIEDAM - Medewerkers van de Verkeerspolitie hielden zondag tussen drie uur 's middags en half zeven 's avonds twee alcoholcontroles in de buurt van sportkantines. Bij het Hargapark werden 167 bestuurders gecontroleerd, twee van hen hadden te veel gedronken (250 en 355 ugl.) en kregen een proces-verbaal. Vervolgens werden bij het Beatrixpark 117 bestuurders gecontroleerd. Geen van hen was onder invloed. Deze controles waren de eerste in een reeks van gerichte en aangekondigde controles in de omgeving van sportkantines. Dit omdat de indruk bestaat dat sommigen het na sporttrainingen of
-wedstrijden niet altijd even nauw nemen met het gebruik van alcohol. Dit terwijl het rijden onder invloed de kans op het krijgen van een ernstig ongeval sterk verhoogt. De controles zijn niet alleen vooraf aangekondigd in de media, ook de sportkantines zijn vooraf geïnformeerd over deze actie. Medewerkers van de sportkantines wezen zondag hun bezoekers dan ook op de controle. Het weekend van 21 en 22 januari zal gecontroleerd worden in de omgeving van Zestienhoven en de G.K. van Hogendorpweg.