Gemeente Amstelveen

Afspraken om aantrekkelijke woongemeente te blijven

Het college van B en W van Amstelveen heeft een akkoord bereikt met Woongroep Holland en woningstichting St. Lodewijk over prestatie-afspraken. Zo willen zij samen werken aan het aantrekkelijk houden van Amstelveen als woongemeente. Door het beleid van alle partijen goed op elkaar af te stemmen, kan dit doel beter worden bereikt.

De afspraken zijn het vervolg op de in februari 2005 vastgestelde Woonvisie. Belangrijk speerpunt uit de visie is het behoud van de kernvoorraad. Dit is het aantal sociale huurwoningen in Amstelveen met een maximale huurprijs van E 475,-. In de prestatie-afspraken is vastgelegd dat de corporaties in 2010 minimaal 8.264 woningen in de kernvoorraad hebben. Daarnaast spant de gemeente zich in om voldoende locaties ter beschikking te stellen voor sociale woningbouw. Ook willen de partijen de doorstroming op de woningmarkt bevorderen. De corporaties maken de komende vijf jaar minimaal 560 bestaande woningen beter geschikt voor ouderen. Tenslotte zijn er afspraken gemaakt over de huisvesting van speciale doelgroepen en milieumaatregelen.

De gemeentelijke commissie Ruimte, Wonen en Natuur behandelt het voorstel op 24 januari. Na behandeling zullen de partijen de prestatie-afspraken ondertekenen. Deze gelden voor de periode van 1 januari 2006 tot 31 december 2010. Op termijn is het de bedoeling soortgelijke afspraken te maken met andere in Amstelveen actieve corporaties.

Amstelveen,16 januari 2006


Noot voor de redactie,