Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (16/01)

OOSTERHOUT NB, 16 januari 2006

Nog geen duidelijkheid over vermiste man

DONGEN: : De politie heeft nog steeds geen duidelijkheid over de vermiste 73-jarige man uit Rijen. Hij wordt sinds dinsdagmiddag 10 januari 2006 vermist, nadat hij vanuit Dongen naar Rijen was vertrokken om naar huis te gaan. De man startte zijn fietstochtje rond 16.00 uur / 16.30 uur, maar is nooit thuis aangekomen. In de dagen na de vermissing heeft de politie dagelijks de verschillende fietsroutes tussen Dongen en Rijen afgezocht.

Op woensdagmiddag 11 januari kregen de zoekende agenten ondersteuning van twee Apache helikopters van de Koninklijke Luchtmacht. Deze helikopters gingen op trainingsvlucht en zijn met toestemming van de basiscommandant eerder opgestegen om de politie te helpen. Zij hebben het gebied tussen Dongen en Rijen vanuit de lucht afgezocht.

Donderdag 13 januari werd de fiets van de man aangetroffen langs de waterkant van het Wilhelminakanaal tussen Dongen en Rijen. Het ging om een grijze Batavus Torino en, achteraf bezien, niet om een zwarte Gazelle zoals eerder bekend was gemaakt. Een Rijense fietsenmaker heeft de fiets inmiddels geïdentificeerd als de fiets van de vermiste man.
De fiets en de vindplaats gaven geen nadere aanwijzingen prijs over wat er gebeurd zou kunnen zijn. De politie houdt nog steeds rekening met verschillende scenarios.

Zaterdag 14 januari en zondag 15 januari kwamen vrijwilligers van de Stichting Reddinghonden Werkgroep Westervoort helpen bij de speurtocht. Daarbij zijn vier reddingshonden ingezet. Vanaf een boot speurden de honden het wateroppervlak af. Op de plekken waar de honden aansloegen is door het Korps Landelijke Politie Diensten vervolgens gedregd. De plaatsen waar de honden een signaal gaven, kwamen overeen met de vindplaats van de fiets. De routes die de honden maakten op het water zijn via een GPS systeem in kaart gebracht. Tot op heden heeft de zoekactie echter nog geen aanwijzingen opgeleverd. Mensen die informatie hebben over deze vermissing kunnen de politie bereiken op 0900-8844 (lokaal tarief).

Politie neemt twee wapens in beslag

ALMKERK: Bij de routine controle van een personenauto op T Verlaat in Almkerk vond de politie twee wapens. Agenten controleerden de auto met daarin twee jongemannen op zondagavond 15 januari om 21.30 uur. Op het dashboard lag een blikje met bukskogeltjes, wat reden was om verder te kijken in de auto. Bij nader onderzoek vonden de agenten op de vloer van de achterbank een zelfgefabriceerde sinaasappelschieter. Onder de passagiersstoel lag een luchtdrukpistool. Beide wapens en de kogeltjes zijn in beslag genomen en de eigenaar van de auto kreeg proces-verbaal voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Het is namelijk verboden om dergelijke wapens op de openbare weg voorhanden te hebben. De jongeman die bekeurd werd betrof een 22-jarige inwoner van Almkerk.

14 % te snel langs de radar

MEEUWEN: Personeel van het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant hield op zondag 15 januari 2006 een snelheidscontrole in Meeuwen. De radarapparatuur stond op gesteld langs de N-283, de Provincialeweg Zuid. Van de 510 passanten reden er 70 te snel, wat neerkomt op circa 14 %. De controle vond plaats tussen 14.10 uur en 17.05 uur. Alle overtreders krijgen hun boete thuisgestuurd via het Centraal Justitieel Incasso Bureau.

Fietser breekt rug bij verkeersongeval

KAATSHEUVEL: De politie behandelde op zondagmiddag 15 januari een aanrijding op de kruising Hugo van der Goesstraat / Frans Halsstraat. Daar was een 53-jarige inwoner van Kaatsheuvel van zijn fiets gereden. Een 46-jarige automobilist, eveneens afkomstig uit Kaatsheuvel, kwam om 13.10 uur in aanrijding met de fietser. Het slachtoffer reed met zijn racefiets over de Frans Halslaan in de richting van de Europalaan. De betrokken automobilist reed met zijn personenauto over de Hugo van der Goesstraat en reed linksaf de Frans Halslaan op. Hierbij kwamen beide betrokkene met elkaar in botsing. Later op de dag werd duidelijk dat de fietser zijn rug had gebroken bij het ongeval. De politie maakte proces-verbaal op.

Politie rolt wietplantage op

EETHEN: De politie trof op maandag 16 januari in een bedrijfspand aan de Cornelis Branderhorststraat een professionele hennepkwekerij aan. De wietkwekerij was in de loods verborgen achter een verborgen ruimte. Die ruimte was te betreden via een geheime doorgang in een kast. De plantage bestond uit twee compartimenten. In het ene deel telde de politie 500 oogstrijpe planten. In het andere deel stonden ook circa 500 planten, die over circa vier weken oogstrijp zouden zijn. In totaal 1.000 hennepplanten dus. De politie van het team Altena kwam de kwekerij op het spoor door anonieme meldingen, die onder andere via de meldlijn M- (Meld Misdaad Anoniem 0800-7000) gedaan werden. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage ontmanteld, waarbij al het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Daarna zijn al deze goederen vernietigd. Ook is gebleken dat er illegaal stroom werd afgetapt, waarvan het elektriciteitsbedrijf Essent aangifte gaat doen.
De politie heeft nog geen arrestaties verricht. Dit mede omdat er vermoedelijk sprake is van onderhuur van het bewuste pand. Het onderzoek naar de daders is echter in volle gang.

Auteur: Jeroen Steenmeijer