Politie Midden- en West Brabant

Nog geen duidelijkheid over vermiste man

RIJEN, 16 januari 2006

Nog geen duidelijkheid over vermiste man

DONGEN: : De politie heeft nog steeds geen duidelijkheid over de vermiste 73-jarige man uit Rijen. Hij wordt sinds dinsdagmiddag 10 januari 2006 vermist, nadat hij vanuit Dongen naar Rijen was vertrokken om naar huis te gaan. De man startte zijn fietstochtje rond 16.00 uur / 16.30 uur, maar is nooit thuis aangekomen. In de dagen na de vermissing heeft de politie dagelijks de verschillende fietsroutes tussen Dongen en Rijen afgezocht.

Op woensdagmiddag 11 januari kregen de zoekende agenten ondersteuning van twee Apache helikopters van de Koninklijke Luchtmacht. Deze helikopters gingen op trainingsvlucht en zijn met toestemming van de basiscommandant eerder opgestegen om de politie te helpen. Zij hebben het gebied tussen Dongen en Rijen vanuit de lucht afgezocht.

Donderdag 13 januari werd de fiets van de man aangetroffen langs de waterkant van het Wilhelminakanaal tussen Dongen en Rijen. Het ging om een grijze Batavus Torino en, achteraf bezien, niet om een zwarte Gazelle zoals eerder bekend was gemaakt. Een Rijense fietsenmaker heeft de fiets inmiddels geïdentificeerd als de fiets van de vermiste man.

De fiets en de vindplaats gaven geen nadere aanwijzingen prijs over wat er gebeurd zou kunnen zijn. De politie houdt nog steeds rekening met verschillende scenarios.

Zaterdag 14 januari en zondag 15 januari kwamen vrijwilligers van de Stichting Reddinghonden Werkgroep Westervoort helpen bij de speurtocht. Daarbij zijn vier reddingshonden ingezet. Vanaf een boot speurden de honden het wateroppervlak af. Op de plekken waar de honden aansloegen is door het Korps Landelijke Politie Diensten vervolgens gedregd. De plaatsen waar de honden een signaal gaven, kwamen overeen met de vindplaats van de fiets. De routes die de honden maakten op het water zijn via een GPS systeem in kaart gebracht. Tot op heden heeft de zoekactie echter nog geen aanwijzingen opgeleverd. Mensen die informatie hebben over deze vermissing kunnen de politie bereiken op 0900-8844 (lokaal tarief).

Auteur: Jeroen Steenmeijer