Gemeente Rotterdam

16 januari 2006

Minister Verdonk verkent integratiecampagne

Minister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) brengt woensdag, 18 januari, een werkbezoek aan Rotterdam. Ze stelt zich dan op de hoogte van de integratiecampagne die de gemeente Rotterdam houdt, onder het motto: 'Samenwerken aan een wereldstad. Rotterdam Mee!' De minister doet op het Afrikaanderplein mee met een team van enquêteurs, die Rotterdammers vragen naar hun mening over integratie in de stad. Zij reist daarvoor mee met de zogeheten 'debatmobiel', die de antwoorden van de burgers meteen elektronisch verwerkt.

Media zijn van harte welkom om 12.30 uur vanaf buurthuis De Arend, Kaapstraat 34, de enquête te fotograferen of op camera vast te leggen. De minister en ontvangend wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) beantwoorden om 13.00 uur vragen in het buurthuis.

De integratiecampagne slaat aan. Rotterdamse organisaties hebben al 120 activiteiten op touw gezet waarin ze meedenken over integratiebeleid. Dat zijn niet alleen gewone 'plenaire' bijeenkomsten, maar ook het houden van een modeshow of het schrijven van een rap door jonge moeders. Honderden mensen zijn actief en komen met ideeën rond de thema's participatie, Nederlandse taal, waarden en normen, en diversiteit over hoe Rotterdammers beter kunnen integreren. Daarover is alles te lezen op de website www.rotterdammee.nl Alle suggesties, plannen en enquêteresultaten komen samen op 3 februari tijdens een slotbijeenkomst in de Van Nellefabriek.

noot voor de redactie/