3 e persbericht van maandag 16 januari 2006

Eindhoven, 16-01-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt twee vechtersbazen aan

De politie hield maandagmiddag om 13.50 uur op een bedrijfsterrein aan de Ambachtsweg twee Eindhovenaren aan van eenentwintig en dertien jaar oud. Ze worden verdacht van het mishandelen van een dertigjarige Eindhovenaar. De twee verdachten zochten het bedrijf op waar het slachtoffer werkt en wilden met hem een gesprek aangaan. Dat gesprek ontaarde in een vechtpartij. Het slachtoffer, familie van de jongste verdachte, liep daarbij lichte verwondingen op aan het hoofd en deed hiervan aangifte. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na inrijden op vriendin

De politie heeft maandag om 15.15 uur een 36-jarige Eindhovenaar in zijn woning in het stadsdeel Gestel aangehouden. Eerder op de dag omstreeks 8.55 uur kreeg de man ruzie met zijn 26-jarige Eindhovense vriendin. Ze zaten samen in een auto. Toen ze uitstapte probeerde hij haar meerdere malen met zijn auto in de Tinelstraat omver te rijden. De man reed daarbij diverse malen over het trottoir. Ze kon een ongeluk voorkomen door een woning aan de Acadelstraat in te vluchten. De vrouw heeft aangifte gedaan. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Scooterongeval

Een 16-jarige Eindhovense en een 24-jarige Veldhovense raakten maandagmiddag omstreeks 15.40 uur licht gewond toen de twee van hun scooter werden geslingerd. Dat gebeurde op de Doctor Cuyperslaan. De 24-jarige bestuurster wilde een vluchtheuvel oversteken en zag de stoeprand te laat waardoor ze van het voertuig vielen. Uit voorzorg werden ze overgebracht naar het Sint Catharinaziekenhuis. De passagier had letsel aan een hand en aan haar knie. De bestuurster had geen letsel dat behandeld moest worden.

Valkenswaard: Aanhouding na gevaarlijk rijgedrag

Een 44-jarige bestuurster uit Valkenswaard is maandagmiddag omstreeks 15.55 uur op de Leenderweg aangehouden. De verdachte reed over de Leenderweg, komende vanuit de richting Leende. Ter hoogte van de kruising Leenderweg/De Vest reed ze rechtdoor over de middenberm in plaats van naar rechts af te buigen. Nadat ze hierdoor eerst op de verkeerde weghelft belandde, schoot ze met haar voertuig de dijk af en botste tegen een boom. Door de klap raakten delen van haar auto los en beschadigden, samen met vallende takken, twee geparkeerde autos. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Man aangehouden na mishandelen vader

Een 39-jarige Veldhovenaar is maandagochtend omstreeks 9.00 uur op het gemeentehuis aan de Meiveld aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 65-jarige vader op donderdag 12 januari omstreeks 16.30 uur. De mishandeling vond plaats in de het ouderlijk huis in Veldhoven. De verdachte zou daarbij ook vernielingen hebben aangericht in de woning. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.