Politie Gelderland-Zuid

Bewoners geëvacueerd na gaslek

Tiel, 16-01-2006 o Een dertigtal senioren bewoners van een flat aan de Stationsstraat in Tiel, zijn zondagavond door de brandweer en politie uit hun woning gehaald. Een gaslek zorgde de hele avond voor gevaar op een explosie. Uit oogpunt van veiligheid was de straat om 01.00 uur nog afgesloten, terwijl de Nuon zocht naar het lek.

Rond 20.00 uur werd een sterke gaslek geroken, waardoor een medewerker van de Nuon de brandweer waarschuwde. Na meting bleek de concentratie zodanig, dat de bewoners naar het politiebureau vervoerd zijn. Vannacht overnachten alle bewoners in het nabij gelegen Van der Valkhotel.

Gedurende de avond is getracht het gaslek te traceren. Agenten hebben bewoners van een naastgelegen flat en van de Dr. Kuipersstraat over de situatie geïnformeerd. De Stationsstraat is al die tijd afgesloten geweest. De ambulancedienst bevond zich in de directe omgeving en zorgde regelmatig voor afstemming met de brandweer, politie, Nuon, woningbouwvereniging en de gemeente.

Als de Nuon het lek getraceerd en gedicht heeft, kunnen de bewoners (maandagochtend) hun woning weer in. Met ondersteuning van de brandweer is het dan ook mogelijk de woningen te ventileren.(01)