USG Capacity: nieuwe naam en verdere specialisatie

Usg capacity

USG Capacity: nieuwe naam en verdere specialisatie

United Capacity wordt USG Capacity

Almere, 16 januari 2006 - USG Capacity is de nieuwe naam die United Capacity vanaf vandaag voert. USG Capacity kiest behalve voor een naamsverandering ook bewust voor een verdere specialisatie in de dienstverlening op het gebied van communicatie, marketing en sales. In deze markt is men al de grootste aanbieder in werving & selectie, interim- management en -ondersteuning. De nieuwe naam is gekozen om de verbintenis met USG People, de holding waar USG Capacity deel van uit maakt, duidelijker naar voren te brengen.

USG Capacity signaleert een duidelijke verschuiving van een opdrachtgeversmarkt naar een kandidatenmarkt: door het economische herstel zien veel mensen de kans om op zoek te gaan naar een functie waarin hun persoonlijke passie en ambitie beter tot hun recht komen. Door verschillende demografische ontwikkelingen verwachten zij overigens wel een toenemende schaarste aan kandidaten op de arbeidsmarkt van de hoger opgeleiden en zijn er steeds meer organisaties die personeel meer projectmatig inzetten om kostenbewust en snel te kunnen reageren op verandering in werkaanbod.

'De keuze om ons verder te specialiseren is onder andere ingegeven door deze ontwikkelingen: wij zijn er van overtuigd dat de persoonlijke en menselijke contactfactor steeds vaker van cruciaal belang is bij het maken van de juiste match tussen kandidaat en bedrijf. In de huidige markt is specialisatie en diepgaande kennis dan ook belangrijker dan ooit', aldus Michel de Lassaquère, algemeen directeur van USG Capacity. 'Het selecteren van medewerkers blijft altijd mensenwerk. Wij zien dat het niet alleen gaat om de harde criteria, maar vooral om de match tussen de cultuur van het bedrijf en de ambities, omstandigheden en persoonlijkheid van de kandidaat.'

USG Capacity zal zich nog meer vakinhoudelijk gaan specialiseren op de drie kerngebieden communicatie, marketing, en sales. Naast werving en selectie biedt men op deze gebieden al een flink aantal USG Capacity executives: hooggeschoolde professionals met een brede praktijkervaring die als interim-managers worden ingezet. Om de beschikbaarheid voor opdrachtgevers van deze kandidaten te garanderen zijn de USG Capacity executives in vaste dienst bij USG Capacity.


-----
Over USG Capacity
USG Capacity is sinds 1998 onderdeel van USG People en al meer dan 15 jaar een toonaangevend bureau voor werving & selectie en interim-management en -ondersteuning op het gebied van communicatie, marketing en sales. USG Capacity richt zich op professionals met een hbo- of academische achtergrond en minimaal 3 jaar relevante werkervaring. De kracht van USG Capacity komt voort uit de persoonlijke kwaliteiten van de consultants, een landelijk geavanceerd informatiesysteem en de individuele aanpak. Niet alleen in het vervullen van vacatures, maar ook als netwerkfacilitator door het organiseren van seminars, workshops, lunch- en netwerkbijeenkomsten. USG Capacity heeft kantoren in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Rotterdam, Utrecht, Zwolle en Brussel.

Meer informatie is te vinden op www.usgcapacity.nl