Politie Gelderland-Zuid

Bewoners terug na dichten gaslek

Tiel, 16-01-2006 o Maandagochtend rond 11.00 uur, zijn de bewoners van het seniorencomplex aan de Stationsweg in Tiel, weer terug gekeerd naar hun woning. Daarmee is de evacuatie die plaatsvond na een gaslek, beëindigd.

Deze nacht hebben de bewoners uit veiligheidsoverwegingen, op last van de brandweer de nacht in een hotel in Tiel doorgebracht. De hele nacht was bij hun wooncomplex sprake van explosiegevaar doordat naast het pand een gaslek was ontdekt.
Tijdens graafwerkzaamheden om het lek te dichten, is een waterleiding gesprongen. Daarbij kwam de werklocatie voor de elektriciteitsmaatschappij en een deel van de weg, onder water te staan. Even leek het erop dat daardoor ook de andere 34 woningen geëvacueerd moesten worden, door de mogelijke afsluiting van gas en water. Dit kon echter worden voorkomen en om 07.20 is het gaslek gedicht. Daarmee is ook het explosiegevaar verdwenen. Nadat een medewerker van de Nuon met de politie alle panden had gecontroleerd, zijn de bewoners deze ochtend naar hun woning terug gekeerd. (01)