Gemeente Lingewaard


Steunpunt Huiselijk Geweld goed van start

Burgemeester Rob Persoon heeft afgelopen november het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld (ASHG) in Oost- en Midden-Gelderland geopend. Sinds de officiële aftrap zijn bij het team van het Advies- en Steunpunt in Arnhem dagelijks vijf à zes telefoontjes binnengekomen.

De bellers hebben uiteenlopende vragen. Vaak willen zij advies of meer informatie. Het team heeft al meerdere keren een slachtoffer of getuige van huiselijk geweld aan de lijn gehad. Deze mensen zijn vervolgens goed doorverwezen naar instanties die hen kunnen helpen. Opvallend vond het team dat ook mannen belden die slachtoffer waren van huiselijk geweld. Ook zijn er verschillende meldingen binnengekomen over ouderenmishandeling.

Het Advies- en Steunpunt is nog in ontwikkeling. Er moeten goede afspraken worden gemaakt met verschillende partijen. Eén keer per week wordt een case besproken in een teamvergadering.

Het team van het Advies- en Steunpunt is er niet voor niets. Bel als het nodig is 0900-6600066. Huiselijk geweld is niet normaal! Hulp is dichterbij dan je denkt.

Bericht geplaatst 16 januari 2005