Gemeente Zevenaar


Week 3, 16 tot 23 januari 2006

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING
Aanvraag vrijstelling bestemmingsplan
Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag ingekomen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Centrum' voor het plaatsen van een schuur en overkapping op perceel Gersdorfstraat 12 te Zevenaar.
Het college is voornemens deze vrijstelling te verlenen. Ter inzage
Het ontwerp van het te nemen besluit, met de daarop betrekking hebbende stukken, ligt met ingang van 19 januari a.s. gedurende zes weken ter inzage bij de Balie Ruimte. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

WONINGWET

Ingekomen aanvragen lichte bouwvergunning week 1/2006:


* Gersdorfstraat 12, Zevenaar, het geheel plaatsen van een schuur/overkapping;

* Middag 16, Babberich, plaatsen van een raam in een zijgevel.

Ingekomen aanvraag reguliere bouwvergunning week 51/2005:


* Hunneveldweg 14, Zevenaar, het gedeeltelijk veranderen van interim-voorzieningen middels Porto Cabins voor de duur van maximaal 4 jaar.

Ingekomen aanvragen reguliere bouwvergunning week 52/2005:


* Transito 13, Babberich, het oprichten van een autodemontage- en autoverhuurbedrijf;

* Thijencamp 9, Zevenaar, het oprichten van een woning met garage.

Ingekomen aanvragen reguliere bouwvergunning week 1/2006:


* De Muggenwaard 20-323, Lathum, het vergroten van het dak;
* Muldershof 40 en 41, Zevenaar, het verbouwen van 2 panden tot 1 pand en herinrichten brasserie;

BOUWVERORDENING

Ingekomen aanvraag sloopvergunning week 1/2006


* Grietsestraat 44-46, Zevenaar, het slopen van een winkel en woning.

WET KINDEROPVANG
Kwaliteit kinderopvang
De gemeenteraad heeft op 21 december jl. de Handreiking Handhaving Kwaliteit Kinderopvang vastgesteld. In de Wet kinderopvang is bepaald dat gemeenten moeten toezien op de kwaliteit van de kinderopvang. Hiertoe is in overleg tussen vertegenwoordigers van de Hulpverlening Gelderland Midden en de gemeenten in dit gebied een handreiking tot stand gekomen.
Ter inzage
De Handreiking ligt met ingang vanaf 19 januari 2006 gedurende drie weken voor een ieder ter inzage bij de balie Samenleving (burgerzaken).

Register kinderopvang gewijzigd
Met ingang van 1 januari 2006 is het register Kinderopvang van de gemeente Zevernaar gewijzigd.
Stichting Kraamzorg LiemersCare BV is ingaande 1 januari 2006 uit het register verwijderd in verband met de sluiting van Kindercentrum Kidscare BV, Guido Gezellestraat 58 te Zevenaar. Met ingang van 1 januari 2006 is toegevoegd: ELMO kinderopvang, Martinusweg 4 6905 AR Zevenaar.
Ter inzage
Het register ligt met ingang vanaf 19 januari 2006 gedurende drie weken voor een ieder ter inzage bij de balie Samenleving (burgerzaken). Het register is ook te vinden op de website van de gemeente Zevenaar, www.zevenaar.nl
(gemeenteloket->producten&diensten->kinderopvang)

VASTE TAXIRITTEN TUSSEN ANGERLO EN ZEVENAAR
Vanwege de sluiting van het gemeentehuis te Angerlo zal er, vooruitlopend op de plannen voor een vervoersverbinding Angerlo-Zevenaar, vanaf woensdag 25 januari twee maal per week een vaste taxirit rijden.

De sluiting van de balie in Angerlo heeft tot gevolg dat inwoners van de voormalige gemeente Angerlo voor hun gemeentelijke zaken naar Zevenaar moeten reizen. Omdat een buslijn tussen Angerlo, Giesbeek, Lathum en Zevenaar ontbreekt, heeft het college van burgemeester en wethouders besloten voorlopig op woensdagavond en vrijdagmorgen een vaste taxirit te laten rijden. Voor werkenden is bewust gekozen voor de woensdagavond; op vrijdag is er extra tijd om de weekmarkt en het centrum te bezoeken.

Route en kosten

De gemeente vraagt een bijdrage van de inzittenden van 2,00 per enkele rit. In het busje zijn naast de chauffeur 8 zitplaatsen. Voor deze rit hoeft u zich niet aan te melden of over een vervoerspas te beschikken. Wel dient u tijdig op de vaste opstapplaatsen aanwezig te zijn.

Opstapplaats Woens dagen Vrijdagen
Angerlo, bij De Meent 18.00 uur 11.00 uur
Giesbeek, bij Kulturhus De Brede Blik 18.08 uur 11.08 uur
Lathum, bij 't Gebouw 18.16 uur 11.16 uur
Zevenaar, bushalte Scapino Haspelstraat 19.30 uur 13.00 uur

De gemeente gaat er vanuit dat deze taxiritten tot eind maart noodzakelijk zijn. Op 1 april hoopt het gemeentebestuur te kunnen starten met een nieuwe vervoersvoorziening op meer dagen en tijdstippen.
De eerste rit start op woensdagavond 25 januari om 18.00 uur vanaf Centrum "de Meent" te Angerlo. Wethouder Nijland zal met de eerste rit meereizen en de raadsleden uit de dorpen Angerlo, Giesbeek en Lathum uitnodigen om op te stappen naar de voor die avond geplande raadsvergadering.

MEDICIJNGEBRUIK IN HET VERKEER

Verraderlijker dan alcohol

Bij ongeveer 10% van de verkeersongevallen speelt medicijngebruik een rol. Steeds meer mensen gebruiken geneesmiddelen. Reden te over om te controleren of dat kwaad kan in het verkeer.

Mensen die alcohol of drugs gebruiken en gaan rijden kunnen wéten dat ze een gevaar voor zichzelf en anderen vormen. Bij medicijnen is dat lang niet altijd het geval. Vooral kalmerende en slaapmiddelen maar ook antidepressiva, pijnstillers, spierverslappende middelen, middelen tegen allergie en middelen tegen de hoest kunnen leiden tot onhandigheid, sufheid, minder controle over je spieren, onverschilligheid en verslechterde waarneming, zonder dat je het merkt. Slaapmiddelen kunnen lang (ook de volgende dag!) werkzaam blijven.

Wat te doen

Op geneesmiddelen staat soms een gele sticker met de tekst 'DIT GENEESMIDDEL VERMINDERT HET REACTIEVERMOGEN' maar wat zegt dat nu? Vraag uw arts of apotheker of u veilig kunt rijden. Zo niet, vraag dan of er vervangende medicijnen bestaan waarmee dat wèl kan. Rij niet als u zich niet goed (bijvoorbeeld zweverig) voelt, zelfs al heeft uw dokter gezegd dat u met dat medicijn wel kunt rijden. Lees de bijsluiter van de medicijnen; let er daarbij ook op hoe lang eventuele gevaarlijke effecten aanhouden.

Op de sticker staat ook: 'PAS OP met alcohol'. Daar had beter kunnen staan: 'NOOIT RIJDEN MET EEN COMBINATIE VAN ALCOHOL, DRUGS EN/OF MEDICIJNEN!'
Informatie
Een folder over medicijnen en verkeer kan worden gedownload op de website van De Grift, Gelders Centrum Voor Verslavingszorg: www.degrift.nl . (Vul bij 'Zoeken' in: 'verkeer')

SPORTACTIVITEITEN VOOR DE JEUGD

Sportbuurtwerk Zevenaar is opnieuw gestart met wekelijkse sportactiviteiten voor de Zevenaarse jeugd van 6 tot en met 12 jaar in De Olmen. Iedere maandagmiddag kunnen de kinderen na schooltijd naar het plein aan de Olmen komen en gratis meedoen met verschillende sporten. De middagen duren van 15.30 tot 17.00 uur.

Deelnemers kunnen iedere maandag zelf aangeven welke activiteit ze willen doen. Sportbuurtwerk Zevenaar verzorgt deze middagen samen met stagiaires en leerlingen van het Liemers College, locatie Vestersbos. De activiteiten komen voort uit het breedtesportbeleid van de gemeente Zevenaar.

Na het grote succes in de laatste maanden van 2005, probeert Sportbuurtwerk in samenwerking met het wijkteam en het Liemers College de activiteiten in de komende drie maanden zelfdragend te maken, zodat ook na afloop van het project de goed bezochte sportmiddagen door kunnen gaan. Daarna wordt gekeken of dit ook in andere wijken opgestart kan worden.

VERGADERING WELSTANDCOMMISSIE
De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op maandag 23 januari 2006 om 13.30 uur in het gemeentehuis (kamer 402). De agenda van deze vergadering ligt ter inzage bij de Balie Ruimte.

VERGADERING CLI ËNTENRAAD

Op woensdag 25 januari 2006 vergadert de Cliëntenraad van de gemeente Zevenaar in het gemeentehuis. Deze vergadering is openbaar en begint om 13.30 uur.
De Cliëntenraad behartigt belangen van mensen met een uitkering in de gemeente Zevenaar door gevraagd en ongevraagd advies uit te brengen aan het college van Burgemeester en Wethouders.

Secretariaat: Bachstraat 114, 6904 HW Zevenaar, tel. 0316 - 528392

BESLUITEN

WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

Vaststelling bestemmingsplan Rhederlaag, herziening Koestraat 1 De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 21 december 2005 het bestemmingsplan Rhederlaag, herziening Koestraat 1 ongewijzigd vastgesteld. Dit vastgestelde bestemmingsplan heeft betrekking op het terrein aan de Koestraat 1 in Lathum en maakt mogelijk dat naast de bestaande bestemming horeca' de functie kantoor' wordt bestemd.

Ter inzage
Met ingang van 19 januari 2006 kan iedereen gedurende 4 weken het vastgestelde bestemmingsplan inzien bij de Balie Ruimte. Bedenkingen
Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. Hierdoor kan alleen een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in de gelegenheid is geweest gedurende de inzagentermijn bedenkingen indienen. Bedenkingen kunnen schriftelijk bij Gedeputeerde Staten van Gelderland naar voren worden gebracht. Schriftelijke bedenkingen dient men te richten aan Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem. Fax (026) 359 94 80.

WONINGWET

Verleende lichte bouwvergunning week 1/2006:

- Oude Doesburgseweg 8, Zevenaar, het oprichten van een erker.

Verleende lichte bouwvergunningen met toepassing van vrijstelling o.g.v. art. 19 lid 3 WRO week 1/2006:


- Veerweg 6, Babberich, het geheel plaatsen van een serre aan de achtergevel;


- Kampstraat 3, Zevenaar, het plaatsen van een erker;


- Poelwijkerlaan 12a, Zevenaar, het uitbreiden van een woning

Verleende reguliere bouwvergunning met toepassing van vrijstelling o.g.v. art. 19 lid 3 WRO week 1/2006:

- Nobelstraat 5, Zevenaar, het oprichten van een erker;

BOUWVERORDENING
Burgemeester en wethouders hebben een gebruiksvergunning verleend met betrekking tot brandveilig gebruik als bedoeld in artikel 6.1.1 van de Bouwverordening aan Kinderopvang ELMO, Martinusweg 4 Oud-Zevenaar Ter inzage
Deze vergunningen liggen met de tekeningen en bijbehorende stukken vanaf 19 december 2006 ter inzage bij de brandweergarage Prof. Aalbersestraat 3 te Zevenaar.
Bezwaar
Binnen zes weken na de dag van bekendmaking kan eenieder schriftelijk een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Na het indienen van een bezwaarschrift kunt u tevens een voorlopige voorziening vragen bij de president van de Rechtbank te Arnhem.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Preventie van de brandweer tel: 595172/595176

WET OP DE KANSSPELEN


* C. Baidjoe, vergunning voor het aanwezig hebben van 2 kansspelautomaten in het horecapand aan de Vondellaan 31 A te Zevenaar gedurende het jaar 2006;

* de heer T. J. van der Kroon, vergunning voor het aanwezig hebben van 1 kansspelautomaat in het horecapand aan de Kerkweg 2 te Zevenaar gedurende het jaar 2006

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING 2000 ZEVENAAR


* de heer J. Stoltz, vergunning voor het plaatsen van maximaal 15 aankondigingborden in de periode van 2 t/m 15 januari 2006;
* Brasserie 't Plein, vergunning voor het plaatsen van 2 containers op de openbare weg voor het perceel aan de Muldershof 40 te Zevenaar in de periode van 3 t/m 31 januari 2006;
* Stichting Dewan Maluku, vergunning voor het organiseren van een feestavond met live-muziek in het gebouw aan de Didamseweg 42A te Zevenaar op zaterdag 7 januari 2006 van 19:00 0:30 uur; de muziek mag tot uiterlijk 23:45 uur ten gehore worden gebracht;
* BV Bouwonderneming Zevenaar, vergunning voor het plaatsen van een afvalcontainer op de openbare weg achter de woning aan de Schubertstraat 9 te Zevenaar in de periode van 11 januari t/m 11 februari 2006;

* de heer Th. Jansen, eenmalige ontheffing van de sluitingstijden om het horecabedrijf aan de Molenstraat 78 te Zevenaar geopend te hebben voor het publiek in de nacht van 13 op 14 januari 2006 tot 04:00 uur en in de nacht van 14 op 15 januari 2006 tot 05:00 uur in verband met de Paljas Revu;

* de heer H.J. Kamphorst, vergunning voor het organiseren van een sliptest demonstratie op de openbare weg bij garage Martens Nobelstraat 1 te Zevenaar op donderdag 2 februari 2006 van 18.30 20.00 uur; tevens is vergunning verleend voor het houden van een winterbuffet in het pand van garage Martens op donderdag 2 februari 2006 van 20.00 23.00 uur;

* Operettevereniging Amicitia, vergunning voor het plaatsen van maximaal 15 aankondiging-borden in de periode van 6 t/m 20 maart 2006;

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning / ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum
Plaats
Inzamelaar
Woensdagavond 18 januari
Babberich
Drumfanfare Sint Jan
Donderdagavond 19 januari
Angerlo
gezamenlijke scholen
Zaterdag 21 januari
Lathum
ds. Jonkersschool
Zaterdag 21 januari
Lentemorgen 2
Lindenhage
Dinsdagavond 24 januari
Zonegge 1-6 15-24, Hooge Bongert/ Meidoorn, Bergvrede en HAT-woningen Methen
carnavalsvereniging Griethtreejers

EVENEMENTEN EN ACTIVITEITEN:
Januari 2006
18
Optreden Gerard Wortel (FilmhuisPodium)
20
Filosofie Café Descartes (Volksuniversiteit)
25
Verkiezing en presentatie Liemers Volkslied (Filmhuis) 27 en 28
Pronkzittingen CV De Nachtuulen
29
Jeugdpronkzitting CV De Nachtuulen
30
Lezing Rembrandt van Rijn (Volksuniversiteit)

Naar Menu