Overdracht werkveld weerbaarheid NISB naar TransAct

In 2005 is het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) gestopt met het ondersteunen van het werkveld weerbaarheid en zelfverdediging. TransAct neemt een gedeelte van de werkzaamheden over. Ook de BWZ, Beroepsvereniging voor Docenten Weerbaarheid en Zelfverdediging neemt een aantal taken over. De website weerbaarheid.nu is onderdeel van de ondersteuning van het werkveld door TransAct.

Opleidingen

TransAct gaat via open inschrijving een opleiding tot {docent weerbaarheid |interne link naar docentenopleidingen/opleiding docent weerbaarheid} aanbieden, in nauwe samenwerking met de BWZ. De eerste opleiding gaat van start in de tweede helft van 2006. Tevens zal TransAct een aantal bijscholingsdagen per jaar aanbieden voor docenten weerbaarheid.

Vraagbaakfunctie

TransAct vervult een vraagbaakfunctie als het gaat om weerbaarheid, bestaande weerbaarheidsprojecten, het opzetten van weerbaarheidsprogramma's, en dergelijke. Veel informatie wordt via de website weerbaarheid.nu verspreid.
Instellingen of particulieren die een erkende weerbaarheidsdocent of docent zelfverdediging zoeken, kunnen op de website van BWZ een lijst met erkende docenten opvragen.

Nieuwsbrief
De Klare Taal, Nieuwsbrief voor docenten weerbaarheid en zelfverdediging wordt al vanaf september 2005 uitgegeven door de BWZ.