Gemeente Voorschoten

Persberichten - Uitslaande brand Gerbrandylaan
Uitgebracht op: maandag 16 januari 2006

Zaterdagochtend 7 januari jl. om even voor acht uur rukte de brandweer van Voorschoten met twee blusvoertuigen uit voor een woningbrand in een flat aan de Gerbrandylaan. Ook een ladderwagen van de brandweer van Leiden was snel ter plaatse. De woning is deels uitgebrand.

Bij aankomst van de brandweer om twee minuten over acht was de brand inmiddels uitslaand. Eén ploeg van de brandweer richtte zich meteen op het blussen. Een tweede ploeg ontruimde samen met de politie uit voorzorg de aangrenzende woningen. De bewoner van de getroffen woning meldde de brand zelf via het landelijke alarmnummer 112 en heeft zich daarna in veiligheid kunnen stellen.

Door de goede beveiliging van de woning kreeg de brandweer via de voordeur moeilijk toegang tot de woning. De brand is via de ramen geblust, waarna de voordeur van binnenuit geopend kon worden. In de brandende woning bleek niemand meer aanwezig te zijn. De bewoner is onder begeleiding van een buurvrouw per ambulance naar het LUMC gebracht in verband met het inademen van rook.

Er bestond geen direct gevaar voor uitbreiding van de brand naar andere woningen. De woningen in de flat zijn bouwkundig in prima staat en gescheiden met gedegen brandwerende wanden. De overige woningen bleven dan ook onbeschadigd. Alleen een ondergelegen woning liep enige waterschade op.

Na het blussen controleerde de brandweer de ontruimde woningen op de aanwezigheid van giftige verbrandingsgassen. Toen deze niet werden aangetroffen konden alle bewoners weer terug naar hun huizen. Burgemeester Verver-Aartsen heeft zich persoonlijk op de hoogte gesteld van de situatie in de Gerbrandylaan. De technische recherche stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.


- einde bericht -