Rodamco


Rodamco Europe, de grootste beursgenoteerde onroerendgoedbelegger en
-manager in de winkelsector in Europa, versterkt haar aanwezigheid in Velizy 2 in Frankrijk door de aankoop van 4720 m' additionele winkelruimte in het winkelcentrum Velizy 2, gelegen in West-Parijs. Deze winkeleenheden zijn verhuurd aan H&M, Andaska en Europe Quartz tegen een jaarlijkse bruto huur van â¬2,3 miljoen, hebben een geschat huurherzieningspotentieel van 25% en een netto aanvangsrendement van 4%. De winkeleenheden zijn gekocht van Galeries Lafayette voor een bedrag van â¬52 miljoen. Het aandeel van Rodamco Europe in Velizy 2 wordt hiermee verhoogd van 17,8% naar 23,7%.

CEO Maarten Hulshoff: âDeze strategische acquisitie maakt Rodamco Europe de op één na grootste belegger in Velizy 2 na Auchan, wat ons een strategische positie geeft bij een potentiële uitbreiding van het winkelcentrum. Daarnaast is er een geschat huurherzieningspotentieel van 25%, wat ons de mogelijkheid geeft om de huren in de toekomst te verhogen.â

Velizy 2 is één van de grootste regionale winkelcentra in Frankrijk, met een totaal bruto verhuurbaar oppervlak van 98.000 m', 165 winkels, met een hypermarkt van Auchan en een warenhuis van Printemps als belangrijke grootwinkelbedrijven. Velizy 2, gelegen in West-Parijs, genereert een jaarlijkse omzet van â¬842 miljoen en trekt 18 miljoen bezoekers per jaar. Op dit moment loopt er een omvangrijk renovatieproject, met een totaal budget van â¬30 miljoen en een verwachte oplevering in 2007.

Velizy 2 is de op twee na grootste belegging van Rodamco Europe in Frankrijk met een geschatte waarde van â¬207 miljoen. Rodamco Europeâs portefeuille in Frankrijk is gewaardeerd op ongeveer â¬1,5 miljard en omvat negen winkelcentra, waarvan vijf in de regio Parijs (Parly 2, Velizy 2, les Ulis 2, Bobigny 2 en Côté Seine), en twee kantoorpanden (3% van de totale portefeuille).

Klik hier om het volledige persbericht te downloaden (pdf formaat) Klik hier om het volledige persbericht te downloaden (pdf formaat)