Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 16 januari 2006

Woninginbraak

HALSTEREN: Zondag werd in de loop van de avond ingebroken in een woning aan de Hoge Braak. De daders wisten via de brandgang in de achtertuin te komen en daar een raam te forceren. Uit de woning werden beeld- en geluidapparatuur ontvreemd. De politie stelde een buurtonderzoek in en politiemensen van de technische recherche hebben maandag een sporenonderzoek verricht.

Politie houdt dronken automobilist aan

BERGEN OP ZOOM: Een 46-jarige automobilist uit Antwerpen is in de vroege maandagmorgen aan de Erasmuslaan tegen de lamp gelopen, toen uit een ademanalyse bleek dat de man te veel alcohol had gedronken om zijn weg te mogen vervolgen. Uit de test kwam een uitslag van 515 ug/l naar voren, terwijl het wettelijk maximum 220 ug/l bedraagt. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van 5 uur.

Winkeldiefstal

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagmiddag sloeg het dievengilde haar slag in een supermarkt in Het Glacis. Vanuit een voorraadkast werd een grote hoeveelheid rookwaren ontvreemd. Nadat de dader kans had gezien binnen te komen, werd de kast opengebroken. Er is aangifte van de diefstal gedaan bij de politie.

Beveiligde woning houdt dieven buiten

OSSENDRECHT: Zondag is het dievengilde er niet in geslaagd een woning aan de Aanwas binnen te komen. Aan diverse ramen en deuren trof de politie braaksporen aan, maar omdat zowel aan de buitenzijde van de woning als in de woning zelf goede beveiligingsmaatregelen zijn getroffen, slaagde de dader er uiteindelijk niet in daadwerkelijk goederen uit de woning weg te nemen. De politie heeft een sporenonderzoek ingesteld en een buurtonderzoek gehouden. Ook de statistieken tonen aan dat het effectief is je woning te beveiligen. De kans op inbraak in een onbeveiligde woning is maar liefst 15x zo groot als de kans op inbraak in een woning, die is beveiligd conform het Politiekeurmerk Veilig Wonen!

Vrouw (19) doet aangifte van mishandeling

SINT WILLEBRORD: Verschillende politiemensen zijn zondagavond ingezet bij de gevolgen van een mishandeling van een 19-jarige vrouw uit Sint Willebrord. De vrouw wilde omstreeks 23.00 uur, na een gezellig avondje uit in een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat, naar huis gaan toen een medebezoeker met haar meeliep en de vrouw bij de keel greep, nadat hij haar van laster had beticht. Uiteindelijk slaagde de vrouw er in om zich, met behulp van omstanders, uit haar benarde situatie te redden. De vrouw liep echter diverse verwondingen op en zowel haar jas als haar mobiele telefoon raakte beschadigd. De vader van de vrouw is nog terug naar de horecagelegenheid gegaan om verhaal te halen, maar werd eveneens door de man bedreigd. Hierop werd de politie ingeschakeld. De vrouw heeft aangifte gedaan van mishandeling. De politie stelt een onderzoek in.

Courage houdt Belgische drugstoerist aan

ROOSENDAAL: Zondagavond hebben politiemensen van het speciale team ter bestrijding van drugsoverlast (Courage) na een korte achtervolging een 23-jarige Belg aangehouden. Kort voor zijn aanhouding had de man zich geprobeerd te ontdoen van een pakket met ruim 100 gram henneptoppen door dit uit de auto te gooien. De politiemensen brachten de man na zijn aanhouding over naar het cellencomplex in Bergen op Zoom. De man kreeg maandagmorgen van de politie te horen dat hij een gang naar de rechter kon voorkomen door een schikkingsvoorstel van 490 euro te betalen. Omdat hij dit bedrag niet kon betalen, zal hij alsnog voor de rechter moeten verschijnen.

Bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: Bij een bedrijf aan de Langdonk werd, voor de tweede keer in drie weken tijd, ingebroken. De werkwijze, die de inbreker hanteerde, kwam overeen met die bij de eerdere inbraak. Nadat een raam was ingeslagen, werden computertoebehoren uit het pand meegenomen.

ROOSENDAAL: Vanaf een bouwterrein aan de Wouwbaan werd in de loop van het afgelopen weekend van een zestal grote houten kabelhaspels in totaal zon 1000 meter grondkabel ontvreemd. De haspels bleven op het terrein achter.

Winkeldiefstal

ROOSENDAAL: In een winkel in de Roselaar werd maandagmiddag een 34-jarige Roosendaler betrapt toen hij een trui wilde stelen. Met de hulp van beveiligingspersoneel is de verdachte overgedragen aan de politie. De man is in verzekering gesteld. De politie heeft een onderzoek ingesteld, omdat de man mogelijk voor meerdere winkeldiefstallen verantwoordelijk is.

ROOSENDAAL: In een winkel aan de Borchwerf is maandagmiddag een 55-jarige Roosendaler aangehouden. De man had een gereedschap ter waarde van 30 euro willen stelen, maar was door personeel op heterdaad betrapt. De man is door de politie na verhoor naar huis gestuurd. In overleg met het Openbaar Ministerie werd een transactievoorstel van 130 euro aan de man overhandigd.

Zakkenrollerij

ROOSENDAAL: Zondagmiddag is een 83-jarige vrouw uit Roosendaal in een winkel aan de Laan van Brabant beroofd van haar portemonnee. De vrouw had haar portemonnee in haar tas gedaan, die op haar rollator stond. In een onbewaakt ogenblik zag de zakkenroller zijn kans schoon. In de portemonnee bevond zich, naast een geldbedrag, een identiteitskaart.

Politie bekeurt 342x bij snelheidscontrole

ROOSENDAAL: Van de 1440 weggebruikers, die maandag tussen 8.00 en 15.00 uur het meetpunt passeerden, dat de politie had ingericht aan de Antwerpseweg, overtraden er maar liefst 342 de maximum snelheid. Zij kunnen binnen afzienbare tijd hun bekeuring in de brievenbus verwachten.

Auteur: Manon Ostendorf