Gemeente Woerden

11 januari 2006

Woerden gaat fileproblematiek te lijf

Dinsdag 17 januari inspraakavond reconstructie A12 Middelland

De gemeente wil de aansluiting van bedrijventerrein Middelland naar de A12 verbeteren om zo de files naar de rijksweg te verminderen. Dinsdag 17 januari wordt in het stadhuis een inspraakavond gehouden over de plannen. Aanvang 19.30 uur. Tijdens de avond krijgt u volop gelegenheid om vragen te stellen en om uw mening te geven.

Kort overzicht van de plannen
Om de capaciteit op de kruising van de Wulverhorstbaan Europabaan - Noordzee te verhogen worden een aantal rijstroken toegevoegd. De Korenmolenlaan wordt doorgetrokken tot aan de Wulverhorstbaan. Het hierdoor nieuw ontstane kruispunt wordt uitgerust met een verkeersregelinstallatie. Om de Korenmolenlaan geschikt te maken voor het extra verkeer wordt er een fietspad en parkeervakken aangelegd.

De rotonde op de Middellandbaan wordt verwijderd en vervangen door twee wegen. Vanuit de Polanerbaan kan er alleen nog richting de rotonde Middellanbaan - Europabaan worden gereden en vanaf het stadhuis kan alleen nog de Korenmolenlaan op gereden worden. De fiets- en voetpaden moeten hierdoor ook worden verlegd. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren moet op alle locaties een aantal bomen gekapt worden.

U kunt tot en met donderdag 2 februari het plan inzien in de Koepel van het stadhuis. Ook kunt u tot en met 2 februari reageren op de plannen.

Meer weten?
Neem dan contact op met Jaap van Wuijckhuijse via telefoonnummer 0348-428383.