Provincie Drenthe

BESLUITENLIJST Weeknummer: 3

Vergadering van gedeputeerde staten van Drenthe d.d. 17 januari 2006

Nummer Onderwerp Besluit
1. Wet hygiëne en veilig- Bijlage I van het besluit hygiëne en heid badinrichtingen en veiligheid badinrichtingen en zwem- zwemgelegenheden; gelegenheden, als streefnorm, van nadere voorschriften toepassing verklaren op de 25 peu- categorie-B-baden. ter- of zogenaamde B baden in de Drenthe. De B badhouders het ont- werpbesluit met de streefnorm stu- ren. Dit besluit geldt voor twee jaar. Het heeft het karakter van een proef. Het doel is na te gaan of de water- kwaliteit in de B baden door geïnten- siveerd beheer is te verbeteren.


2. Gemeente Emmen; GS hebben besloten aan de ge- subsidie project Emmen meente Emmen 300.000 beschik- baar te stellen ten behoeve van de Revisited: woonwijk herstructurering van de wijk Angel- Angelslo. slo. Het betreft de 3de termijn van een subsidie van in totaal 908.000, dat is bedoeld voor de instandhou- ding van de kenmerkende steden- bouwkundige structuur van de wijk en in het bijzonder van de groene zones van Angelslo.


3. Oktobercirculaire Pro- Uit de october-circulaire provincie- vinciefonds. fonds blijkt dat de inkomsten uit het provinciefonds voor Drenthe vanaf 2005 toenemen. Deze toename komt vooral door een meevaller uit de behoedzaamheidsreserve en door een positieve ontwikkeling van de accressen, de jaarlijkse aanpassin- gen, van het provinciefonds. De po- sitieve ontwikkeling van de accres- sen was reeds bekend op prinsjes- dag.


4. Awb-bezwaarschrift van GS hebben op advies van de Com- Milieu Adviesbureau missie van advies voor de bezwaar- schriften en klachten besloten het Ecoreest te Delfzijl bezwaar gegrond te verklaren voor inzake bodemsanering wat betreft de formulering van de locatie Tramweg 5 te saneringsdoelstelling. De sanerings- Smilde. doelstelling wordt gewijzigd en de doelstelling uit het BUS wordt hier- voor als uitgangspunt genomen. De gehanteerde begrippen zoals onder- grond en bovengrond worden nader gedefinieerd. Voor het overige on- dergaat het besluit geen wijzigingen.

Nummer Onderwerp Besluit


5. Rapport Commissie Het college van gedeputeerde staten Hermans over evaluatie van Drenthe heeft kennisgenomen provinciale dualisering. van het rapport van de commissie Hermans over dualisering van het provinciebestuur.


6. 4e wijziging Producten- Om rechtmatig een aantal uitgaven raming 2006. te kunnen doen en zorg te kunnen dragen voor een adequaat financieel management is het noodzakelijk dat een aantal kredieten van de Product- raming 2006 op het juiste niveau wordt gebracht. De vaststelling van de 4e wijziging van de Productenra- ming 2006 door het college maakt dit mogelijk.

Mededelingen

@
Disclaimer. Deze publicatie geldt niet als een officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuurs- recht. Aan deze publicatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.