TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 13-01-2006

Televisie
OPGELICHT
Uitzending dinsdag 17 januari
Nederland 2 - 20.57 uur

OPLICHTER OPGEPAKT OP MILJONAIRFAIR

Guido wandelt met zijn hond in het park. Door een net uitziende man wordt hij onverwachts aangesproken. Er volgt een onschuldig praatje en vervolgens nemen zij afscheid van elkaar. Guido verwacht niet dat deze ontmoeting zijn hele leven op zijn kop zal zetten, tot bijna een echtscheiding aan toe.

Oplichter Anthonie de Bruin wist in 2005 vele bedrijven te duperen door spullen te bestellen voor zijn zogenaamde nieuwe consultancy kantoor. Hij deed zich voor als miljonair en kwam daarbij zo betrouwbaar over dat zelfs de meest chique restaurants en de verhuurder van helikoptervluchten in zijn leugens trapte. Ook wist hij zich binnen te dringen in het leven van Guido, een jonge tuinarchitect.

Guido die dacht dat Anthonie hem financieel bijstond met het ontwikkelen van zijn bedrijf, bleef maanden later achter met een grote stapel onbetaalde facturen op zijn eigen naam. Anthonie weet het aan het einde van het jaar te schoppen tot verkoper op de miljonairfair, waar hij eindelijk tegen de lamp loopt. In OPGELICHT een reportage.




TROS