Ingezonden persbericht


Internet Security Systems in Leader Quadrant voor Managed Security Services Providers

Capelle a/d IJssel, 17 januari 2006 - Internet Security Systems (ISS) (Nasdaq: ISSX) is in de tweede helft van 2005 door onderzoeksbureau Gartner opgenomen in het 'Leader Quadrant' voor Managed Security Services Providers (MSSP). Het Magic Quadrant van Gartner is een grafische weergave van de leveranciersprestaties in een marktsegment met categorieën als 'leaders', 'challengers', 'visionaries' en 'niche-players'. Bedrijven krijgen een positie in dit kwadrant vanwege hun complete visie in een specifieke markt. Volgens Gartner presteren leiders niet alleen momenteel sterk, maar hebben ze ook een duidelijke visie op marktontwikkelingen en werken ze actief aan competenties om hun positie te behouden.

Volgens het Gartner-rapport bedroeg de totale waarde van de markt voor managed security services in Noord-Amerika in 2004 $936 miljoen. In 2005 zal dit rond de $1 miljard liggen. Dit segment zal blijven groeien door het uitbesteden van basale beveiligingsactiviteiten. De focus ligt daarbij op firewallbeheer, het monitoren van intrusion detection en de groeiende aandacht voor intrusion prevention. ISS heeft een sterke positie in de MSSP-markt doordat intrusion prevention zijn belangrijkste technologie is.

"De positionering in het leiderskwadrant onderstreept de klanttevredenheid en het positieve beeld van onze diensten in de markt", zegt Jos Nijsen, Managing Director Benelux bij Internet Security Systems. "In de tweede helft van 2005 hebben we verschillende verbeteringen in de MSSP-markt gerealiseerd, waaronder onze nieuwe Vulnerability Management Services en de uitbreiding van de ondersteuning en het beheer van producten van andere leveranciers. De erkenning van Gartner bevestigt dat deze ontwikkelingen voorzien in klantbehoeften."

Het Managed Security Services-aanbod (MSS) van ISS omvat managed firewall- en VPN-diensten, managed IDS/IPS, Managed Protection Services, Vulnerability Management Services en consultancy. Naast beheer van zijn eigen services ondersteunt en beheert ISS ook producten van andere leveranciers met onder andere firewalls en intrusion prevention-systemen. Op die manier maximaliseren klanten de waarde van eerdere investeringen.

Een ander sterk punt van het MSS-aanbod van ISS is de MSS Customer Portal. Deze biedt klanten 24x7 een compleet en real-time beeld van hun beveiligingsstatus. De portal integreert naadloos met de kennis en informatie van het X-Force-onderzoeksteam van ISS. Deze professionals adviseren klanten over de prioriteitstelling en het oplossen van beveiligingsrisico's.

Managed Security Services zijn een aanvulling op de Proventia-productlijn, een meerlagige beveiligingsoplossing voor complete beveiliging van netwerken tegen netwerk- en host-gebaseerde aanvallen vóór ze de bedrijfsmiddelen beïnvloeden.

Voor meer informatie over ISS Managed Security Services: www.iss.net/products_services/services.php

Internet Security Systems
Internet Security Systems, Inc. (ISS) (Nasdaq: ISSX) is met zijn beveiligingsproducten en -diensten tegen internetbedreigingen de vertrouwde beveiligingspartner voor wereldwijd opererende bedrijven en overheden. ISS levert sinds 1994 bewezen kosteneffectieve oplossingen en vermindert aansprakelijkheids- en bedrijfsrisico's voor klanten wereldwijd. De producten en diensten van ISS zijn gebaseerd op proactief beveiligingsonderzoek door ISS X-Force, het gerenommeerde onderzoeks- en ontwikkelingsteam van ISS. ISS heeft zijn hoofdkwartier in Atlanta (VS) en vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië, Europa en het Midden-Oosten. Het hoofdkantoor voor Europa is gevestigd in Brussel.

Ingezonden persbericht