Politie Hollands Midden

Datum: 17 januari 2006

Katwijk Eigenaar ontdekt gestolen fiets Met veel moeite wist een 19-jarige man uit Katwijk maandag 16 januari rond 16.00 uur de dief of heler van zijn fiets aan de politie over te dragen. Deze 31-jarige man uit Leiden is ingesloten. De Katwijker zag de man over het fietspad bij de kruising Parstraat met de Koningin Julianalaan op zijn fiets rijden die zondag 15 januari van hem was gestolen. Een lange achtervolging volgde. Op een gegeven moment stak de Leidenaar de Provincialeweg N206 over maar bleef met de fiets haken aan de middenvangrail. Tijdens het duw- en trekwerk dat volgde lukte het de Katwijker om de Leidenaar te overmeesteren. Hij zag echter kans om los te komen en ging er zonder fiets vandoor. De Katwijker liet het er niet bij zitten en ging verder achter hem aan. De Leidenaar probeerde vervolgens te ontkomen door de Oude Rijn in te springen. Hij kwam echter snel weer op andere gedachten en kroop weer de kant weer op om weer naar de Provincialeweg N206 te rennen waar was achtergelaten. Daar ontstond weer een worstelpartij tussen de Katwijker en de Leidenaar. Omstanders belden de politie en rekenden de verdachte in. Twee auto's raakten elkaar op de Provincialeweg door het gebeuren en liepen materiële schade op. De politie zet vandaag het onderzoek tegen de Leidenaar voort.

Leiderdorp Onder invloed rijden De politie controleerde op dinsdag 17 januari rond 01.30 uur op de Persant Snoepweg een 59-jarige automobiliste uit Leiderdorp. De agenten stelden drankgebruik bij de vrouw vast en hielden haar aan. Haar ademanalyse liet een uitslag zien van 345 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Alphen aan den Rijn Verkeersongeval

Maandag 16 januari even voor 20.00 uur vond op de Ambonstraat een verkeersongeval plaats. Een 27-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn reed over de Burgemeester Visserpark en sloeg linksaf de Ambonstraat in. Vermoedelijk nam hij de bocht te kort waardoor hij op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer terechtkwam. Hier ontstond een aanrijding met een 65-jarige fietser uit zijn woonplaats. De fietser werd met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Alphen aan den Rijn Diefstal autoradio

De politie heeft maandagmiddag, 16 januari, een 32-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van diefstal van een autoradio. De man zou de radio uit een auto op de Paradijslaan hebben gestolen. Een getuige wist de verdachte aan de eigenaar te wijzen waarna deze laatste met twee andere mannen de verdachte heeft aangehouden. In het centrum werd de Rotterdammer overgedragen aan de politie. De autoradio werd niet aangetroffen. Wel werd bij de verdachte een schroevendraaier gevonden die eveneens uit de auto van de eigenaar was weggenomen.

Boskoop Verkeersongeval

Maandagmiddag, 16 januari, vond op de Goudse Rijweg een verkeersongeval plaats. Een 47-jarige bestelautobestuurder uit Boskoop reed over de Goudse Rijweg uit de richting van het centrum. De bestuurder remde in een bocht waarna zijn auto in de slip raakte. De auto botste tegen een tegemoetkomende vrachtauto. De Boskoper wist met de hulp van omstanders uit zijn auto te klimmen. Hij werd met beenletsel overgebracht naar het Groene Land Ziekenhuis in Zoetermeer.

Gouda Winkeldiefstal Een 45-jarige vrouw uit Gouda pleegde maandagmiddag 16 januari een winkeldiefstal bij een winkel in huishoudelijke artikelen aan de Kleiweg . Een medewerkster zag dat zij een beeldje in haar tas liet glijden en deze niet afrekenen bij de kassa. De vrouw werd daarop door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte kreeg een proces-verbaal en moet op 20 maart verschijnen voor de Politierechter in Gouda.

-------------------------------------- einde berichten ------------------------------------------------------------


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --