Ingezonden persbericht


Snelle deuraandrijving
Snel in de garage

Niet alleen auto's worden steeds krachtiger en sneller, maar ook garagedeuraandrijvingen. Dit bewijst de nieuwe aandrijving SupraMatic van de fabrikant Hörmann met een 50 % hogere openingssnelheid t.o.v. van de traditionele aandrijvingen. Binnen enkele seconden is de garagedeur geopend en kan de auto snel en veilig worden geparkeerd.

Een snelle toegang in de garage is vooral bij duisternis en slecht weer via een handzender zeer gemakkelijk. Het wachten op het openen van de deur wordt met een snelle aandrijving tot een minimum beperkt. Snelheid is echter ook belangrijk op het gebied van veiligheid. Indien de garage vlakbij een drukke straat ligt, wordt het achteroprijdend verkeer door het wachten niet onnodig gehinderd. Het ongevalrisico wordt dus verminderd. De tot 50 % hogere openingssnelheid (22 cm/sec.) is in het bijzonder bij sectionaaldeuren een groot voordeel aangezien deze met de traditionele aandrijving omwille van hun constructie langzamer openen dan automatische kanteldeuren.

Op het gebied van veiligheid biedt de SupraMatic-aandrijving ook nog andere voordelen - bijvoorbeeld de automatische deurvergrendeling. Is de deur gesloten, kan klikt de optilbeveiliging onmiddellijk in. Hiermee is de garage en de eventuele deur naar de woning beveiligd tegen ongenode gasten die de deur met geweld willen optillen. De gepatenteerde deurvergrendeling functioneert mechanisch, dus ook bij stroomuitval. Daarom kan de aandrijving tijdens de vakantie gerust uitgeschakeld worden. Bovendien stopt een betrouwbare uitschakelautomaat de deur onmiddellijk bij plotselinge hindernissen. Dit betekent vooral voor kleine kinderen een betere bescherming.

Nieuw is ook de standaard 4-toetsen-handzender waarmee o.a. de aandrijvingsverlichting afzonderlijk in- en uitgeschakeld kan worden. Bovendien biedt de SupraMatic de optie van een individueel instelbare openingshoogte. Deze kan bijvoorbeeld dienen voor de ventilatie van de garage zonder dat de deur volledig dient te worden geopend. Als toebehoren levert Hörmann iets bijzonders: de aandrijving kan namelijk ook via vingerscan worden bediend.

Teksten bij de foto's:

Foto 1:

Met de nieuwe SupraMatic-aandrijving van Hörmann kan de garagedeur tot 50 % sneller worden geopend als met een traditionele aandrijving. Deze aandrijving is bijzonder geschikt voor sectionaaldeuren.

Foto 2:

De nieuwe SupraMatic-garagedeuraandrijving van Hörmann: elegant design met motorkap uit geborsteld aluminium.

Foto 3:
Doeltreffende bescherming tegen het optillen: de automatische deurvergrendeling in de aandrijvingsrail. Zij functioneert mechanisch - dus ook bij stroomuitval.

Foto 4:
De betrouwbare uitschakelautomaat biedt in het bijzonder voor kleine kinderen de nodige bescherming.

509 Woorden / 3126 tekens

Contactadres voor de pers:

Insight Public Relations
Lodewijkstraat 11
NL-5652 AC Eindhoven
Nederland
Tel.: +31 40 213 55 61
Fax: +31 40 213 55 68
E-mail: hessel@insightpr.nl
Internet: www.insightpr.nl

Voor meer informatie (internationale pers):

Oliver C. Neutert
Hörmann KG Verkaufsgesellschaft
Upheider Weg 94-98
D-33803 Steinhagen / Deutschland
Telefoon: +49 5204 915 326
Fax: +49 5204 915 155
E-Mail: PR@hoermann.com
Internet: www.hoermann.com

Voor meer informatie in Nederland:

Hörmann Nederland
Harselaarseweg 90
NL-3771 MB Barneveld
Nederland
Telefoon: +31 (0) 342 42 94 00
Fax: +31 (0) 342 42 94 09
E-mail: info@hormann.nl
Internet: www.hormann.nl

-----------------------


---- --