Gemeente Hilvarenbeek


Burgemeester Huisman waakt over de wijkagent

Het politiekorps Midden- en West-Brabant wordt gereorganiseerd. Zoals de plannen, genaamd Zien naar 2010 er nu uitzien, betekent dit dat het politieteam Oisterwijk-Hilvarenbeek gaat verdwijnen en Hilvarenbeek - samen met Tilburg-Zuid en Goirle - toebedeeld wordt aan het werkgebied van het nieuw op te richten team Leijdal-Hilvarenbeek. Onderdeel van de plannen is ook een halvering van het aantal wijkagenten voor Hilvarenbeek. Burgemeester Huisman vindt dit onaanvaardbaar en maakt zich sterk voor behoud van de huidige 3 wijkagenten.

Voor Hilvarenbeek is de consequentie van de voorgestelde reorganisatie dat het huidige politieteam Oisterwijk-Hilvarenbeek verdwijnt en dat Hilvarenbeek samen met Tilburg-Zuid en Goirle het team Leijdal-Hilvarenbeek vormt. Oisterwijk zal samen met Tilburg-Noord één team gaan vormen.
Omdat Hilvarenbeek als één van de veiligste gebieden wordt aangemerkt, bestaat het voornemen om het aantal wijkagenten met 50% te verminderen. Burgemeester Huisman is van mening dat het mede de verdienste van de drie - op dit moment aanwezige - wijkagenten is, dat Hilvarenbeek als relatief veilig kan worden beschouwd. De vele inbraken in de afgelopen maanden maken echter duidelijk hoe snel een veiligheidsbeeld kan veranderen. Ook gelet op de verscheidenheid aan taken en de omvang van de zes kernen, acht burgemeester Huisman minder wijkagenten zeker niet verstandig. Daarom is zijn inzet dat het aantal van 3 wijkagenten blijft gehandhaafd. Een vorige week gehouden gesprek tussen politiekorpschef Heeres en burgemeester Huisman over de wijkagenten is constructief verlopen. De uiteindelijke beslissing zal worden genomen in het districtelijk driehoeksoverleg tussen Openbaar Ministerie, de burgemeesters van de betrokken gemeenten en de politie.

Tevreden is burgemeester Huisman over de al eerder gedane harde toezegging dat aan het bestaan van de politiepost aan de Hilvarenbeekse Schuttersweg en het spreekuur te Diessen niet wordt getornd. Beide contactmogelijkheden hebben hun nut immers ruimschoots bewezen.