Sociaal en Cultureel Planbureau

Niet-westerse allochtonen met een stabiele arbeidsmarktpositie: aantallen en ontwikkelingen

Op 20060117 is "Niet-westerse allochtonen met een stabiele arbeidsmarktpositie" verschenen.

ISBN: 903770249x
38 pagina's, prijs ¤ 5,00

Hieronder volgt een beknopte samenvatting. Wilt u meer weten, raadpleeg onze website: http://www.scp.nl/publicaties/boeken/903770249x.shtml

Dit boekje gaat over allochtonen met een vaste baan of die werkzaam zijn als zelfstandig ondernemer van wie het bedrijf langer bestaat dan één jaar. Het blijkt dat 41% van de niet-westerse allochtonen een dergelijke arbeidsmarktpositie bekleedt. In de afgelopen tien jaar is deze categorie bovendien substantieel toegenomen. Het aantal -- met name vrouwelijke -- werknemers met een vast dienstverband, is sterk gegroeid. Allochtonen bouwen ook steeds vaker een bestaan op via een eigen onderneming. Deze bevindingen illustreren de keerzijde van het integratievraagstuk, toch vaak gedomineerd door somberheid en slecht nieuws. Een grote en groeiende groep allochtonen heeft in de afgelopen jaren op de arbeidsmarkt vaste grond onder de voeten gekregen.

Het boekje is opgesteld op verzoek van de minister van Vreemdelingenzaken en Integratie. Deze e-mail is een automatisch gegenereerd bericht (u kunt dus niet op dit bericht antwoorden). Wilt u zich afmelden of juist meerdere e-mailadressen aanmelden? Ga naar de website: http://www.scp.nl/publicaties/attendering/ Op de website (http://www.scp.nl) kunt u tevens de publicaties bestellen.