Stad Utrecht 10.00 uur

Utrecht, 17-01-2006 o Nieuwsberichten districten Stad Utrecht

Hennepkwekerij ontmanteld

UTRECHT Op maandag 16 januari trof de politie in een ruimte van een pand aan het Jansveld een hennepkwekerij aan.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie dat er mogelijk hennep zou worden gekweekt in een gedeelte van een pand op het Jansveld stelden agenten een nader onderzoek in.

Ter plaatse troffen agenten in een verborgen ruimte van een particuliere parkeergarage een inwerking zijnde hennepkwekerij aan waar 1716 oogstrijpe hennepplanten stonden. De gehele kwekerij werd door de agenten in beslag genomen. De kwekerij werd ontmanteld en afgevoerd. De eigenaar van het pand werd door de agenten benaderd en zal zich op een later tijdstip melden bij het politiebureau voor het afleggen van een verklaring. Hij vertelde dat hij de betreffende ruimte had verhuurd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Achtervolging gestolen auto

UTRECHT Maandagmiddag werden drie jongens op de J.M. De Muinck Keizerlaan aangehouden voor heling van een voertuig.

Agenten surveilleerden over de Manitobadreef ter hoogte van de 2e Polderweg toen ze een voertuig met vier inzittenden zagen rijden. Het voertuig viel op aangezien de bijrijder en de bestuurder tweemaal van plaats wisselden. Uit onderzoek bleek dat het voertuig gesignaleerd stond. Hierop ontstond er een achtervolging die uiteindelijk eindigde op het Queeckhoveplein. Op deze locatie ontstond tussen het gestolen voertuig en het politievoertuig een aanrijding doordat het portier door de bestuurder van de gestolen auto werd open gegooid. Direct na de aanrijding renden de vier inzittenden weg. Twee van de vier inzittenden werden direct door de agenten aangehouden, een 15-jarige en 16-jarige jongen beiden uit Utrecht. De derde inzittende, een 15-jarige jongen uit Utrecht, kon met de inzet van een politiehond ook worden aangehouden. De vierde verdachte wist te ontkomen en naar hem stelt de politie een onderzoek in. Het voertuig werd in beslag genomen. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Hun ouders werden in kennis gesteld.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT - De politie heeft in de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 januari op de Talmalaan een man aangehouden die onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde.

Omstreeks 01.50 uur zagen agenten een voertuig over de Talmalaan rijden. De bestuurder maakte de indruk niet zo zeker te zijn in het verkeer en kreeg een stopteken. Op het moment dat hij zijn portier opende viel de 39-jarige man uit Maarssen bijna uit zijn voertuig. De agenten lieten hem een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 660 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur werd hij naar huis gestuurd.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT - Bij een winkel aan de Amsterdamsestraatweg heeft de politie twee mannen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Door personeel van de winkel werd omstreeks 13.15 uur gezien dat twee mannen zich verdacht gedroegen en uiteindelijk de winkel wilde verlaten zonder een aantal goederen af te rekenen. De mannen werden aangehouden maar bleven zich agressief gedragen. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de verdachten - 28 en 52 jaar oud en afkomstig uit Utrecht - voor verhoor ingesloten op het bureau.

Jongens aangehouden met nepwapen

UTRECHT - De politie heeft maandagmiddag twee jongens aangehouden omdat zij op straat met een nepwapen liepen.

De politie werd rond 17.20 uur door verschillende getuigen gebeld omdat men twee jongens met vermoedelijk een buks zagen lopen op de Donaudreef. Agenten zagen de beide jongens op de Parmadreef lopen. Een van de jongens zette het direct op een lopen. De tweede jongen kon worden aangehouden. Het betrof een 15-jarige jongen uit Utrecht. Na een kort onderzoek kwam de politie achter het adres van de tweede jongen en meldde hij zich later met zijn ouders op het bureau. Voor beide jongens is in overleg met de ouder voor een alternatieve straf gekozen. Het nepwapen werd in beslag genomen.