PERSBERICHT - 2006-01-17

Boekingen volgens ANVR-cijfers met 64 procent toegenomen

Grote belangstelling voor Kenia in de winter

De Nederlandse toerist heeft Kenia als winterbestemming ontdekt. De belangstelling voor een bezoek aan het Afrikaanse land in de winter groeit zienderogen. Dat blijkt ook uit de boekingscijfers, die volgens een recente publicatie van de ANVR in de wintermaanden met 64 procent zijn gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Duikvakanties, huwelijksreizen of golfsafaris
Kenia staat bekend om de vele safari mogelijkheden, al dan niet in combinatie met een verlenging aan de prachtige tropische stranden. Hierbij wordt veel keuze geboden op hoog niveau. Neem nu de duikmogelijkheden langs de kust.

Hier vindt de fervente duiker een aantal marine parks zoals Watamu, Malinda of Kisite. Dit zijn beschermde natuurgebieden onder water, welke gemakkelijk vanaf het hotel te bereiken zijn. Op bepaalde plekken is ook Big Game Fishing mogelijk. De beroemde schrijver Ernest Hemingway ging hiervoor regelmatig naar Kenia.

Golfen
Een andere populaire sport in Kenia is golf. Kenia heeft 39 golfbanen die voldoen aan de internationale golf-standaard en waarvan er 12 gebruikt worden voor kampioenschappen. De golfbanen liggen zowel aan de kust, maar ook in het binnenland in de buurt van Nairobi, de Rift Valley en Mount Kenya.

Ultieme romantiek
Daarnaast is Kenia ook een geliefde bestemming voor pas getrouwde paren. Een cocktail tijdens een zonsondergang op de Afrikaanse savanne of s ochtends vroeg een heuse luchtballon-safari met champagne-ontbijt staat voor de ultieme romantiek.

Weer ruimere keuze in aanbod
In totaal zijn er 72 Nederlandse reisorganisaties die Kenia aanbieden, waarvan 17 touroperators en 55 direct sellers. Dit is een groei van 24 procent in vergelijking met winter 2004-2005.

Al deze organisaties staan vermeld op de website kenia.pagina.nl en een overzicht met telefoonnummers en websites is gratis op te vragen via het Kenya Tourist Board in Amsterdam op telefoonnumer 020-638 46 61.