Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

D-Link lanceert nieuwe firewalls met ZoneDefense-technologie voor betere beveiliging bedrijfsnetwerken

Rotterdam, 17 januari 2006 D-Link, wereldwijd leverancier van netwerkapparatuur en communicatietechnologie, introduceert een nieuwe generatie firewalls voor de zakelijke gebruiker. Daarnaast lanceert D-Link een beveiligingsportaal waar klanten terechtkunnen voor tips, adviezen en de meest recente uploads. De firewalls, die gegroepeerd worden onder de productnaam NetDefend, krijgen een nieuw design, een verbeterd prestatievermogen en de ZoneDefense-functionaliteit voor een volledig beveiligde oplossing in combinatie met D-Links xStack-switches.

D-Links nieuwe high-performance firewallserie, NetDefend, werd zo ontworpen, dat ze geïntegreerd kan worden met andere netwerkinfrastructuren om een optimale beveiliging te garanderen. De NetDefend-serie biedt een beveiligde netwerkoplossing met load-balancing voor WAN en servers, fouttolerantie, content-filtering, bescherming tegen Denial of Service-aanvallen, gebruikersidentificatie, blokkering van bepaalde toepassingen en diverse andere mogelijke opties. De productfamilie heeft tevens een VPNC-certificatie om de compatibiliteit met andere VPN-oplossingen op de markt te verzekeren.

Bedrijven houden normaal gezien hun netwerkinfrastructuur gescheiden van hun beveiligingsinfrastructuur. Wij geloven dat bedrijven klaar zijn voor een geïntegreerde hardwareoplossing die een grotere veiligheid en betrouwbaarheid garandeert. D-Link ontwikkelde beveiligingsoplossingen om de xStack-switches aan te vullen en klanten een effectieve, veilige en geïntegreerde oplossing voor hun netwerkinfrastructuur te kunnen bieden , zegt Natasja de Groot, Country Sales Manager bij D-Link.

NetDefends proactieve beveiligingsfunctie ZoneDefense functioneert via D-Links xStack-switches en D-Links Information Security Gateway. ZoneDefense voorziet geavanceerde content-filtering in een netwerk door individuele gebruikers te blokkeren wanneer abnormaal verkeer wordt waargenomen en zo te voorkomen dat gevaarlijk dataverkeer zich intern in een netwerk verspreidt.

De productserie van NetDefend-firewalls bevat drie modellen

72f5ad.jpg


1. DFL-800

Geschikt voor omgevingen tot 150 gebruikers. De DFL-800 heeft 2 WAN-poorten, 1 toepassingsgerichte DMZ-poort, 7 LAN-poorten en 120Mbps firewallcapaciteit. De adviesprijs bedraagt 959 euro exclusief BTW.

72f5b3.jpg


2. DFL-1600

Geschikt voor omgevingen tot 300 gebruikers. Dit model heeft verschillende WAN-poorten, 6 configureerbare 10/100/1000 LAN/DMZ-poorten en 320Mbps firewallcapaciteit. De adviesprijs bedraagt 2.434 euro exclusief BTW.


3. DFL-2500

Geschikt voor omgevingen tot 1.000 gebruikers. Dit model heeft verschillende WAN-poorten, 8 configureerbare 10/100/1000 toepassingsgerichte LAN/DMZ-poorten en 600Mbps firewallcapaciteit. De adviesprijs bedraagt 5.458 euro exclusief BTW.

Als toevoeging op de nieuwe firewalls ontwikkelde D-Link de Information Security Gateway (DFL-M510, adviesprijs 1.468 euro exclusief btw). Dit beveiligingsproduct vermindert de risico s veroorzaakt door het gebruik van niet-geautoriseerde toepassingen, zoals Instant Messaging en Peer-to-Peer-toepassingen, binnen een bedrijfsnetwerk.

D-Link lanceert ook een beveiligingsportaal waar klanten de meest recente updates kunnen downloaden. D-Links firewall kan bovendien geconfigureerd worden om automatisch naar updates op het portaal te zoeken. Zo kunnen gebruikers zich ervan verzekeren over de meest recente software-updates en IDS-patronen te beschikken. Klanten kunnen op het portaal ook tips en adviezen vinden om potentiële bedreigingen te vermijden.

De nieuwe generatie firewalls en beveiligingsportalen wordt deze maand in heel Europa gelanceerd. De Information Security Gateway werd recent gelanceerd en is beschikbaar bij de resellers in Nederland.

Einde bericht

Over D-Link

D-Link, opgericht in 1986, is de wereldwijde vooraanstaande designer, ontwikkelaar en producent van netwerken, connectivity-, voice- en datacommunicatieproducten voor consumenten, mkb en SOHO. 'Building Networks for People' is de drijfveer achter het succes van D-Link. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van haar klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. Met meer dan 1.600 werknemers bedient D-Link vanuit 87 vestigingen wereldwijd meer dan 100 landen. D-Link staat voor innovatie, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink.nl.

Voor meer informatie of fotomateriaal:

Progress Communications

Birthe Steenvoorden

Tel. +31 (0)20-363 11 52

E-mail: birthe@progresscommunications.nl

www.progresscommunications.nl

D-Link Nederland

Natasja de Groot (Country Sales Manager)

Tel. +31 (0)10-282 14 45

E-mail: info@dlink.nl

www.dlink.nl