BKWI


Monitorgroep 'Goed bekeken!' verschenen
Rapportage Monitorgroep Goed bekeken! verschenen

dinsdag, 17 januari 2006

Vrijdag 13 januari jl. is de rapportage `Goed bekeken!' van de Monitorgroep verschenen. In de rapportage zijn goede praktijken van ketensamenwerking uit 2005 beschreven en beoordeeld. Van het werk van alle expertgroepen die rond de verschillende samenwerkingsthema's hebben gefunctioneerd is dan ook dankbaar gebruik gemaakt.

De monitorgroep verricht haar werkzaamheden in het kader van het ketenprogramma 2005 en ketenprogramma 2006 in opdracht van het Algemeen Keten Overleg (AKO). De belangrijkste taak van de Monitorgroep is het identificeren en beoordelen van veelbelovende praktijken van bi- of tripartiete ketensamenwerking en het horizontaal (tussen regio's) en verticaal (van regionaal naar landelijk niveau) verspreiden van bewezen praktijken. Vaak gaat het om spontane samenwerkingsinitiatieven, maar ook om op landelijk niveau geïnitieerde experimenten. De Monitorgroep bekijkt wat werkt en wat niet, gegeven omstandigheden en randvoorwaarden.

De Monitorgroep zal ook in 2006 doorgaan met het in kaart brengen van goede samenwerkingsvoorbeelden. Daarnaast zal er veel energie gestoken worden in het verspreiden van alle waardevolle inzichten op landelijk en regionaal niveau en in het regionaal stimuleren van de ketensamenwerking.

Meer en actuele informatie over de activiteiten van de monitorgroep kunt u vinden op de website van de Monitorgroep: www.deketenindepraktijk.nl/monitorgroep