* Flevopenningen

*

Jan Terlouw in jury Flevopenningen

Jan Terlouw, oud-minister van economische zaken en oud-commissaris van de Koningin van Gelderland treedt toe tot de jury van de
Flevopenningen. Op 1 maart aanstaande bepaalt deze jury welke ondernemers in Flevoland een bijzondere prestatie hebben geleverd in de categorieën starters, duurzaamheid en innovatie. Het gala rond de prijsuitreiking wordt voor de derde keer georganiseerd en vindt ook dit jaar weer plaats in `De Meerpaal' in Dronten.

De jury staat onder voorzitterschap van Andries Greiner, gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Flevoland. Greiner is content met de sterke bezetting van de jury: " Het geeft de uitreiking van de Flevopenningen extra prestige en maakt duidelijk dat de prestaties en de mogelijkheden van het Flevolands bedrijfsleven landelijk de aandacht trekken ."

De Flevopenningen is een initiatief van de Stichting Flevopenningen. Deze stichting wordt financieel ondersteund door diverse bedrijven en organisaties, waaronder de Rabobank, Scarlet, Athlon, de Provincie Flevoland en Kamer van Koophandel en Hydron. Flevolandse ondernemingen die een bijzondere prestatie hebben geleverd in de categorieën starters, duurzaamheid en innovatie worden tijdens het ondernemersgala flink in het zonnetje gezet.

De jury zal op het Flevopenningengala een keuze maken uit de drie genomineerden per categorie. Ook wordt een trofee uitgereikt aan de winnaar van de bedrijfskringprijzen.

In de jury neemt Jan Terlouw de plaats in van Arie Kraaijeveld. Net als vorig jaar hebben oud staatssecretaris Economische Zaken Gerrit Ybema, tweede kamerlid Liesbeth Spies en voorzitter van de Kamer van Koophandel Flevoland, Rob Nijhof, zitting in de jury.