Ingezonden persbericht

Het NSO zorgt voor de juiste stemming in de Tweede Kamer

DEN HAAG, 20051205 -- Op dinsdag 17 januari zal het NSO een lunchconcert geven voor de leden en medewerkers van de Tweede Kamer. In de oude vergaderzaal zal het orkest onder leiding van dirigent Otto Tausk en met als solist de pianist Christiaan Kuyvenhoven het Tweede Pianoconcert van Rachmaninov ten gehore brengen. Dit optreden is onderdeel van de jaarlijkse tournee die het orkest in januari 2006 door Nederland maakt.


Het is een speciaal concert want nog nooit eerder heeft het NSO opgetreden in het Parlement. Ook is dit concert de aftrap van de serie jong talent dat in de Tweede Kamer in 2006 zal gaan optreden.
Het orkest beschouwt het als een eer om onze volksvertegenwoordigers in hun eigen werkomgeving kennis te laten maken met klassieke muziek, uitgevoerd door studenten van universiteiten en hogescholen in Nederland. Met dit optreden wil het NSO ook tot uitdrukking brengen hoe belangrijk het is dat jonge studenten tijd en gelegenheid krijgen om zich tijdens hun studie op cultureel gebied te ontplooien.


Programma concert Tweede Kamer
Sergei Rachmaninov - Pianoconcert no. 2 in c opus 18
Dirigent: Otto Tausk
Piano: Christiaan Kuyvenhoven, derde prijswinnaar op het 7de Internationaal Franz Liszt Pianoconcours
Lokatie: Oude vergaderzaal van de Tweede Kamer
Aanvang concert: 13.00 uur
Zaal open: 12.45 uur




Nederlands Studenten Orkest