Ingezonden persbericht

Kinderen lezen meer door schrijversbezoek in bibliotheek

Medy van der Laan ontmoet enthousiaste lezers van kinderboekenschrijver Thijs Goverde

DEN HAAG, 20060110 -- Kinderen gaan meer lezen met een schrijversbezoek in het vooruitzicht in hun lokale bibliotheek. Dat stelt de Stichting Schrijvers School Samenleving die deze ontmoetingen samen met scholen en lokale bibliotheken organiseert. "In tal van onderzoeken naar effectieve methoden om het lezen bij kinderen te bevorderen scoort het schrijversproject hoog. Kinderen worden gemotiveerd als ze weten dat ze de schrijver 'in het echt' zullen ontmoeten. Ze bereiden zich goed voor, lezen boeken van de auteur en één of meer ervan worden voorgelezen door de leerkracht", aldus Margreet Ruardi, directeur van Stichting Schrijvers School Samenleving.


De komende drie jaar richt SSS zich daarom extra op schrijversbezoeken voor scholen in de vier grote steden, in wijken waar kinderen weinig met boeken in aanraking komen.

Op dinsdag 17 januari 2006 vindt het eerste van deze schrijversbezoeken plaats in de Haagse bibliotheek Schilderswijk, waar sinds 1987 ontmoetingen met kinderboekenschrijvers worden georganiseerd. Tijdens deze middag ontmoet groep 7 van basisschool 't Startpunt kinderboekenschrijver Thijs Goverde in levende lijve. Hij schreef onder andere 'Het witte eiland en 'Het bloed van de verraders'. Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Medy van der Laan is bij dit bezoek aanwezig. Wellicht speelt ze mee als prinses in een afsluitend toneelstukje.

Over Stichting Schrijvers School Samenleving
Stichting Schrijvers School Samenleving (SSS) bemiddelt en adviseert bij het organiseren van lezingen van schrijvers en dichters op scholen, in bibliotheken, voor culturele verenigingen, bedrijven en andere organisaties. Hoofddoelstelling is de bevordering van het lezen, in het bijzonder van literatuur. Meer informatie op www.sss.nl.




Dienst Openbare Bibliotheek Den Haag