Gemeente Utrecht

Première documentaire "In Hoograven doen we dat samen"

Op dinsdag 17 januari vindt de première plaats van de documentaire "In Hoograven doen we dat samen". Centraal in deze documentaire staat de VV Hoograven. Deze voetbalvereniging is opgericht dankzij de inzet en het enthousiasme van jongens in Hoograven en dankzij de samenwerking met gemeente en andere partijen. De première vindt plaats tijdens een wijkbijeenkomst in het kader van Utrecht Veilig! Dat doen we samen in het ROC ASA aan de Pagelaan 1 (bij het Liesbospark) in Hoograven.

De documentaire is een vervolg op de documentaire "FC Buitenspel" die vier jaar geleden gemaakt werd. Deze documentaire - die destijds uitgezonden werd in de bioscoop en op televisie - ging over de droom van een aantal jongens in Hoograven om een voetbalvereniging voor hun wijk op te richten. Destijds kwam de gewenste vereniging niet van de grond. Bij de start van Utrecht Veilig! is gekeken of de droom van de jongens nog bestond. Dat bleek het geval. Inmiddels is de VV Hoograven een echte wijkvereniging. Er spelen vijf jeugdteams en één seniorenteam en de club heeft een eigen accommodatie. Voor de jeugd uit Hoograven is de nieuwe voetbalvereniging belangrijk. Ze leren er niet alleen voetballen, maar ook teamwork, mentaliteit en dicipline. De nieuwe documentaire "In Hoograven doen we dat samen" laat zien dat er in de afgelopen jaren veel bereikt is, maar dat er ook nog veel te doen is.

Wijkbijeenkomst Utrecht Veilig!

Nadat de aanwezigen op 17 januari de documentaire gezien hebben, gaan zij met elkaar en met burgemeester Brouwer-Korf in discussie over de veiligheid in de wijk. De insteek van de discussie is: Ben je als inwoner werkelijk in staat om de wereld om je heen te veranderen, zoals ook blijkt uit de film? Welke problemen op het gebied van veiligheid zijn er en wat kunnen we daaraan doen? Wat doen de instanties, maar vooral ook: wat kunnen inwoners zelf doen?

Het pr ogramma van de avond is als volgt:

19.00 uur: ontvangst met koffie en thee en een informatiemarkt over veiligheid. Hier kunnen organanisaties uit de wijk zich presenteren.

19.30 uur: opening en toelichting programma door wijkmanager Ton Lindhout

19.45 uur: toespraak door burgemeester Brouwer-Korf

20.00 uur: documentaire "In Hoograven doen we dat samen" met aansluitend discussie over veiligheid in de wijk

21.30 uur: napraten met een hapje en een drankje

Noot voor de media

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sari Klatter, bestuurscommunicatie, 030 - 286 14 09.