Opsporing Verzocht

Maandag 16 januari 2006 - http://www.opsporingverzocht.nl Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing.
Uitzending: dinsdag 17 januari 2006 (20.30 uur + 21.30 uur)

Berovingen in Veenendaal en Ede
Gevonden sieraden in Naarden
Diefstal laptop in Apeldoorn
Overvallen op afhaalrestaurant en supermarkt in Nijmegen
Overval op pizzeria in Nijmegen
Pinpasfraude in Woerden/Gouda
Babbeltruc in Stolwijk
Overval op supermarkt in Assendelft
Resultaten n.a.v. de uitzending van 10 januari en eventuele opgeloste zaken

Voorwerpen

Gezocht

Naarden: Rugzak met sieraden
Eerste Kerstdag (25 december) 2000, is op het ijs van de vijver nabij de Beethovenlaan in Naarden een rugzak gevonden met daarin sieraden en een oude geldkist. De sieraden zijn vermoedelijk cadeaus ter gelegenheid van de geboorte van een dochter met de naam HELLEN (geboortedatum 4 mei 1967). Deze sieraden zijn dermate bijzonder dat nu een allerlaatste poging wordt ondernomen om deze bij de rechtmatige eigenaar terug te bezorgen.

Apeldoorn: Diefstal laptop
Maandag 28 november 2005 is vanuit de personeelsruimte van computerwinkel Paradigt aan de Hofstraat in Apeldoorn een laptop weggenomen. Twee mannen en twee vrouwen hebben deze diefstal gezamenlijk gepleegd. Ze maken gebruik van een geprepareerde tas of buidel of iets dergelijks, die door één van de twee vrouwen wordt gedragen.

Gouda/Woerden: Pinpasfraude
Maandagavond 24 oktober 2005 is er ingebroken in een auto aan de Haven in Woerden. Daarbij is een tas weggenomen met daarin twee bankpassen. Met deze passen is diezelfde avond door een nog onbekende man en vrouw gepind bij een Rabobank in Woerden. Later die avond is er ook nog met de passen gepind de ING-Bank en de Fortis-Bank in Gouda.

Stolwijk: Babbeltruc
Woensdagmiddag 21 december 2005 is een 87-jarige inwoonster uit Stolwijk het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een keurig geklede man klopte op het raam van haar huis. Hij vertelde voor zorgverzekeraar Trias te werken en dat hij gegevens nodig had voor de nieuwe verzekering. De man vroeg om de verzekeringspas en de giropas met de bijbehorende pincode en beloofde uiteraard alles de volgende dag terug te brengen, wat niet gebeurde. Veenendaal/Ede: Gewapende berovingen Nijmegen: Twee gewapende overvallen In juli 2005 worden in twee dagen tijd twee mannen bij een pinautomaten overvallen door hoogstwaarschijnlijk dezelfde daders. De eerste keer is dat op dinsdagavond 12 juli bij een Rabobank in Veenendaal. De tweede keer op donderdagavond 14 juli bij een SNS-bank in Ede. Mogelijk komen de daders uit de buurt van Veenendaal/Ede.

De politie in Nijmegen is op zoek naar een man, die vrijdag 9 december 2005 het Chinees/Indonesisch afhaalrestaurant Shanghai heeft overvallen. Zaterdag 10 december is, eveneens in Nijmegen, een Lidl supermarkt overvallen. De politie onderzoekt of het om één en dezelfde dader gaat.

Assendelft: Gewapende overval
Nijmegen: Gewapende overval op pizzeria
Dinsdagochtend 20 december 2005 houden twee mannen zich op rond Plusmarkt De Bruin in Assendelft. Ze wachten tot de eigenaar van de supermarkt arriveert. Zodra hij de deur open heeft, duwen de mannen hem naar binnen en dwingen het slachtoffer de kluis te openen. Dit alles onder bedreiging van een vuurwapen, een mes, stompen en trappen. De daders gaan er vandoor met de inhoud van de kluis.

Maandagavond 2 januari 2006 is een pizzeria in Nijmegen overvallen door twee gewapende mannen. De jonge zoon staat net alleen in de pizzeria als de mannen binnenkomen, zijn vader is pizza's wegbrengen. Eén van hen bedreigt de jongen met een enorm mes, die zo bang is dat hij al het geld geeft. Hierna vertrekken de overvallers.