Atticus Capital bevestigt 9,1 investeringsholding in ......

Atticus capital lp

Atticus Capital bevestigt 9,1 investeringsholding in Euronext NV en geeft standpunt aan over Euronext strategie
NEW YORK, January 16 /PRNewswire/ --
Timothy R. Barakett, voorzitter en president-directeur van Atticus Capital LP ('Atticus') heeft vandaag een kennisgevingsformulier ingediend bij de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten en Euronext NV. Hiermee rapporteerde Atticus dat de door haar beheerde fondsen ten gevolge van transacties van maandag, 16 januari 2006, thans in het bezit zijn van opgeteld 7,6 van de uitstaande aandelen van Euronext NV. Nog eens 1,5 van de uitstaande aandelen van Euronext zijn in handen van andere accounts waarvoor Atticus als adviseur fungeert. Dit brengt het door Atticus gecontroleerde aandelenbezit in Euronext op een totaal van 9,1.

Atticus is al meer dan een jaar aandeelhouder van Euronext en heeft wereldwijd beleggingen ter waarde van 1 miljard euro in openbaar genoteerde beursexploitanten. Naast de belegging in Euronext is Atticus een belangrijke aandeelhouder van Deutsche Boerse AG.

"We zijn al heel lang een aanhanger van het bedrijfsmodel van effectenbeurzen en blijven een toenemende wereldwijde consolidatie vaststellen in deze sector," aldus David Slager, Senior Portefeuillebeheerder bij Atticus. "Een vriendelijke fusie ondersteunen van gelijkwaardige organisaties zoals Euronext en Deutsche Boerse zouden wij zeker ondersteunen. Dit zou een indrukwekkende voorvechter van een Euro zone doen ontstaan die over de hulpbronnen en licenties zou beschikken om mee te dingen naar wereldwijde liquiditeit en wereldwijde noteringen. De significante kostenbesparingen zouden zowel ten goede komen van de aandeelhouders als van de klanten van het gefusioneerde bedrijf. Bovendien zou dit tevens de Europese kapitaalmarkten efficiënter maken," zei Dhr. Slager.

"We waren enerzijds opgetogen toen we het officiële bericht lazen over de fusie-onderhandelingen tussen Deutsche Boerse AG en Euronext NV, maar anderzijds ontzet dat de fusiegesprekken waren vastgelopen, naar verluidt ten gevolge van ondergeschikte kwesties zoals de locatie van het hoofdkantoor van het bedrijf. We zouden zowel de management teams als de raden van commissarissen willen aanmoedigen om opnieuw de voordelen te overwegen die een samenvoeging van de twee organisaties biedt," aldus nog Dhr. Slager.

Over Atticus Capital LP

Atticus Capital LP is een toonaangevende maatschappij die zich specialiseert in het beheer van beleggingen en activa beheert ter waarde van meer dan 9 miljard USD. Het hoofdkantoor van het bedrijf, dat in 1995 werd opgericht door Timothy Barakett, is gevestigd in New York. Daarnaast is er ook nog een vestiging in Londen. Atticus voert voor zijn klanten beleggingen uit op effectenmarkten over de hele wereld. De leiding van het portefeuillebeheersteam van het bedrijf is in handen van Timothy Barakett, voorzitter en president-directeur, en David Slager, Senior Managing Director. Nathaniel Rothschild is medevoorzitter van het bedrijf.