Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen, 17-01-2006

Politie zoekt twee fietsers

HOOGEVEEN De politie is voor haar onderzoek op zoek naar twee mannen die zondag tegen 17.00 uur betrokken waren bij een aanrijding op de fiets. Een 35-jarige man uit Hoogeveen reed over het fietspad van het winkelcentrum de Weide naar de Jos van Aalderenlaan. Ongeveer 20 meter voor deze kruising naderden twee mannen op de fiets uit tegengestelde richting. Zij waren aan het spook fietsen. De fietsers kwamen met elkaar in aanraking en een valpartij was het gevolg. Er werden excuses uitgewisseld, waarop de beide mannen verder zijn gegaan. Toch komt de politie graag in contact met de beide mannen. Het signalement: blank, ongeveer 20 jaar, een man was blond ongeveer 1.90 lang de ander donkerbruin haar en was korter. Herkent u zich in deze beschrijving neem dan contact op met de politie via 0900-8844. (06-104976)

U kunt ons helpen deze zaak op te lossen
BEILEN - De politie vraagt uw hulp bij het oplossen van de volgende zaak: maandagavond zijn in een weiland bij de straat Holte vier hopen met stro in brand gestoken. De brand zorgde voor een enorme rook en stank overlast. De brandweer heeft de branden gecontroleerd laten uit branden. De politie is op zoek naar getuigen die iets van dit voorval hebben gezien. Mogelijk hebben drie jongens in een donkere auto hier mee te maken. De branden werden maandagavond net voor negen uur ontdekt. U kunt via 0900-8844 contact opnemen met de politie.

Hennepkwekerij opgerold
MEPPEL De politie heeft maandagmiddag twee hennepplantages ontdekt in een loods aan de Voorstraat. In totaal werden 527 planten afgevoerd. De hele plantage is in een kraakwagen van de gemeente vernietigd. De politie heeft de huurder van het pand kunnen achterhalen en stelt verder onderzoek in. De stroom in het pand was op een zeer gevaarlijke manier afgetapt en er had heel eenvoudig brand kunnen ontstaan. De stroom is afgesloten door Essent. (06-104794)

Politie pakt alcomobilist
MEPPEL Door de politie is in de nacht van maandag op dinsdag een automobilist van de weggehaald. De 22-jarige bestuurder reed over de N375 van Meppel naar Pesse. Bij de blaasproef bleek dat hij met te veel drank op achter het stuur zat. De ademanalyse gaf een resultaat van: 350 µg/l (0.8 promille). De man kreeg een bekeuring van 220 euro en een rijverbod van vier uur.

Ongeval door gladheid
BEILEN Maandagavond tegen halftwaalf kwamen verschillende automobilisten in de problemen door een gladwegdek. Een 24-jarige bestuurder uit Beilen kwam vanaf de Ossebroeken en reed Beilen in. Net na het viaduct, in de flauwe bocht was de weg glad. De man gleed hierdoor van de weg en reed met zijn auto tegen een lantaarnpaal aan. Op het viaduct ondervond een 19-jarige bestuurster uit Beilen eveneens de gladheid. Haar auto begon te glijden in de richting van een 21-jarige fietser uit Hijken. Deze kon nog net van de fiets springen. Zijn fiets kwam onder de auto terecht. De auto en fiets eindigden in de bosjes. Rond hetzelfde tijdstip ging ook een 50-jarige fietsster uit Beilen onderuit op de Schultenstraat. De vrouw had een wond bij het oog en miste een stuk van haar tand. De vrouw is naar het Wilheminaziekenhuis gebracht. (06-105373/384/ 367)

SCHOONEBEEK Een echtpaar (man 84 en vrouw 82 jaar) uit Schoonebeek belande maandagmiddag na een autoritje in het water. Zij reden over de Kanaalweg, hier was het wegdek glad en begon de auto te tollen. Waarop de auto achterwaarts het talud afreed het water in. Dit werd gezien door een voorbijganger, die direct eerste hulp verleende en het water in sprong. Door twee anderen werd het echtpaar op het droge geholpen. Afgezien van de kou hield het echtpaar geen verwondingen over aan het avontuur. De auto werd weggesleept. (06-105309) Automobilist ziet wat over het hoofd
PEIZE Een 16-jarige jongen uit Peize raakte maandagmiddag lichtgewond aan zijn knie na een aanrijding met een auto. De bestuurster van de auto, een 62-jarige vrouw uit Onderdendam schepte de jongen toen zij over de Groningerweg reed van Peize naar Groningen. Ter hoogte van het tankstation sloeg zij af en zag de bromfietsbestuurder niet die uit tegen gestelde richting over het fietspad reed.

EXLOO Bij een ongeval op de Buinerweg raakte een 19-jarige jonge vrouw uit Landsmeer gewond aan haar pols. De vrouw reed op de fiets over de weg, achter haar reed een tracktor. De vrouw wilde links afslaan, net op dat moment haalde een auto de tracktor in. De bestuurder een 49-jarige vrouw uit Nieuw Buinen kon de aanrijding niet meer voorkomen. (06-105315)

Dana Kragten verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218.