1e persbericht van dinsdag 17 januari 2006

Eindhoven, 17-01-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Controle op handsfree bellen

Door de politie is maandagmiddag op de Aalsterweg en de Karel de Grotelaan gecontroleerd op het handsfree bellen door automobilisten. Zeven bekeuringen zijn uitgedeeld aan automobilisten die niet handsfree belden.

Eindhoven: Man aangehouden na vernieling

Een 26-jarige man uit Helmond is maandag rond 19.40 uur aangehouden op de Wal. De man wilde zijn auto uit de parkeergarage halen maar deze was reeds gesloten. Hierop vernielde de man een roldeur en een slagboom om bij zijn auto te komen. De man is door de politie ingesloten voor verhoor.

Helmond: Woninginbraak

Tussen maandag 23.30 uur en dinsdag 8.00 werd ingebroken in een woning aan het Stevinplantsoen. De achterdeur werd opengebroken. Uit de woning verdwenen onder meer een digitale camera en een klok.

Best: Inbraak in woning

Tussen zaterdag 18.30 uur en maandag 21.15 uur is ingebroken in een huis aan de Barrierweg. De voordeur werd opengebroken. Uit de woning verdwenen een DVD-speler, een GSM en een onbekend geldbedrag.

Elsendorp: Woninginbraak

Bij een woning aan de St. Janstraat is maandag tussen 7.30 en 20.00 uur ingebroken. De achterdeur werd opengebroken. Uit de woning zijn een fotocamera en een klein geldbedrag weggehaald.

Oirschot: Vrouw gewond bij verkeersongeval

Een 61-jarige vrouw uit Oost West en Middelbeers is maandagavond rond 17.45 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Oude Grintweg en Notel. De vrouw reed over Notel en verleende met haar auto geen voorrang aan een tractor met aanhanger bestuurd door een 17-jarige jongen uit Boxtel. De tractor kwam van de Oude Grintweg. De vrouw is met onbekend letsel naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht. De omgeving van de kruising is enkele uren afgesloten geweest vanwege de afhandeling van het verkeersongeval.

Son: Fietsverlichtingscontrole

Dinsdag tussen 6.45 en 8.15 uur is op de Nieuwstraat een fietsverlichtingscontrole gehouden. Negentien fietsers werden bekeurd voor het niet voeren van verlichting.

Valkenswaard: Automobilist levert rijbewijs in

Een 23-jarige Eindhovense automobilist moest dinsdagmorgen zijn rijbewijs inleveren nadat hij om 2.00 uur op de Eindhovenseweg was betrapt op het rijden onder invloed. De man blies ruim 1,4 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Vrouw mishandeld

Op de Vooraard is dinsdag om 2.00 uur een 18-jarige man in zijn woning aangehouden. Een 31-jarige vrouw die in de woning aanwezig was werd door de man bedreigd. Hij kneep haar keel dicht en bedreigde haar met de dood. De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Veldhoven: Hennepkwekerij ontdekt

In een pand aan de Provincialeweg is maandag rond 14.30 uur een hennepkwekerij ontdekt. In een ruimte stonden 347 planten. De planten zijn vernietigd en de apparatuur is in beslag genomen. Het energiebedrijf heeft de stroom afgesloten en de meter meegenomen voor verder onderzoek. De 45-jarige bewoner van het pand is aangehouden en ingesloten voor verhoor.