Ingezonden persbericht


Persbericht

Datingsites voornamelijk gebruikt voor eerste contact

~ 'traditionele' chatprogramma's populair voor uitbouwen contact ~

Mierlo 17 januari 2006 - Tik het woord daten in op internet en je krijgt een stortvloed aan sites die hun diensten aanbieden. Waar letten zoekenden op bij de keuze voor hun datingsite? Uit een analyse op basis van feedback van datingsite Datecom.nl blijkt dat 'reactiesnelheid' een belangrijk criterium voor zoekenden is bij de keuze van een internet datingervice. Zij willen zo snel mogelijk een eerste aanzet tot contact kunnen maken. Wanneer eenmaal het eerste contact is gelegd, stappen veel daters over naar andere gratis communicatievormen als chatprogramma MSN of Skype voor het bellen via internet.

Voor de bezoekers van een datingsite is het leggen van het eerste contact het belangrijkst. De aanwezigheid van een chatbox en een eenvoudige gebruiksvriendelijke site waar je simpelweg degene die je leuk vindt aan kunt klikken om een bericht te sturen, is al voldoende voor zoekenden. Dit stelt Femke Bootsma, medeoprichter van Datecom.nl.

Hierbij is het opvallend dat veel (betalende) bezoekers van een datingsite diensten als videochat pas gebruiken als zij hun nieuwe contact spreken buiten de datingsite om. Voor bezoekers van een site is het dus zeker belangrijk vantevoren te bepalen wat zij eigenlijk uit het online daten willen krijgen, vindt Bootsma.

Datecom.nl is sinds april 2005 'live'. Sindsdien hebben bijna een miljoen bezoekers al 5 miljoen pagina's op de datingsite bezocht. Het actieve ledenaantal groeit dagelijks en ook het eerste Datecom.nl huwelijk is al gesloten.

"Aan onze bezoekers merken we dat het hen simpelweg om nieuwe contacten te doen is. Zij hebben geen technische hoogstandjes nodig om aan te geven dat ze iemand leuk vinden. Als ze dan toch via bijvoorbeeld videochat willen weten wat voor vlees ze in de kuip hebben, doen ze dat ergens anders op het net", voegt Femke Bootsma toe.

(303 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Datecom.nl

Datecom.nl is een serieuze online datingsite. De site is sinds april 2005 in de lucht en heeft circa 20.000 leden. Op de site kunnen bezoekers chatten, anoniem mailen en daten. Inschrijven op de site is gratis. Pas bij het versturen van berichten moet een membership aangemaakt worden waarna de nieuwe member onbeperkt contact kan zoeken met zijn datende medemens. De site vereist dat leden minimaal 18 jaar oud zijn, zonder bovengrens qua leeftijd. De beheerders controleren dat er geen misbruik van de datingservice gemaakt wordt.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Ilona de Bok van LEWIS Communicatie: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
Email: ilonadb@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com